Dian Popescu: Nu se mai poate vorbi de insolvenţa CEO

Modificările Legii Energiei, favorabile CE Oltenia, au fost aprobate marţi în plenul Camerei Deputaţilor. Legea va intra în vigoare după promulgarea de către preşedintele Klaus Iohannis. Senatorul Dian Popescu, iniţiatorul proiectului, spune că este doar o primă victorie întrucât, în toamnă, parlamentarii de Gorj vor veni cu noi propuneri de modificări. Dian Popescu susţine că, în acest moment, nu se mai poate vorbi de insolvenţa CEO.

Reporter: S-au aprobat modificările Legii Energiei. Cum comentaţi această victorie şi a dumneavoastră?
Dian Popescu: Modificările Legii Energiei au fost aprobate în plenul Camerei Deputaţilor, urmează să fie promulgate de către preşedintele Klaus Iohannis, după care se va trece la constituirea mixului energetic. Este o victorie a parlamentarilor de Gorj. Deşi eu am fost iniţiatorul, cel care a pornit acest război, dar până la urmă toţi parlamentarii de Gorj au susţinut această lege şi le mulţumesc! Este primul pas pentru siguranţa energetică naţională şi salvarea Complexului Energetic Oltenia.

Rep.: Care sunt avantajele mixului energetic?
D.P.: Avantajele mixului energetic sunt multiple. În primul rând, mixul energetic redă libertatea Complexului Energetic Oltenia să intre pe piaţa energiei cu alte valenţe, îşi pot deconta toate operaţiunile de sistem, iar Transelectrica nu mai este obligată să vândă energia regenerabililor. De acum, Complexul Energetic Oltenia are posibilitatea de a-şi mări producţia de energie şi implicit încasările.

Rep.: În acest moment, se mai poate vorbi de insolvenţa CEO?
D.P.: Din punctul meu de vedere, nu se mai poate vorbi de insolvenţă întrucât Complexul Energetic Oltenia are posibilitatea de a-şi mări producţia de energie şi implicit încasările. Dacă această lege se aproba mult mai devreme era mult mai bine pentru Complexul Energetic Oltenia.

Rep.: Veţi mai veni şi cu alte iniţiative legislative benefice Complexului Energetic Oltenia?
D.P.: În toamnă vom interveni din nou asupra legilor energiei, după discuţiile cu Comisia Europeană pentru că acesta a fost primul pas. Legea Energiei suportă şi alte modificări, astfel încât sistemul energetic naţional să fie pus la adăpost. Sunt multe modificări care mai pot fi făcute, dar mă bucur că au trecut aceste modificări, modificări care trebuiau făcute de Guvern, nu de parlamentari.

Rep.: Veţi încerca să faceţi ceva şi pentru reducerea numărului de disponibilizări?
D.P.: Bineînţeles! Cu siguranţă, pot fi salvate locurile de muncă. Atâta timp cât creştem producţia, locurile de muncă pot fi salvate. Pentru asta directorul CEO trebuie să ia decizii înţelepte. Săptămâna viitoare sau cealaltă vreau să am o discuţie cu ministrul Energiei pentru ca directoratul Complexului Energetic Oltenia să fie format numai din profesionişti. Nu voi face nici o propunere personală în acest sens, dar voi cere să fie specialişti din interiorul Complexului Energetic Oltenia. Cu siguranţă, pot fi salvate locurile de muncă. Atâta timp cât creştem producţia, locurile de muncă pot fi salvate.

Vizualizări: 4,205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: