Dian Popescu: Ciurel nu poate fi demis nici de premier!

Senatorul PNL Dian Popescu a declarat la Radio Infinit că statul nu ar trebui să intervină pentru ajutorarea Complexului Energetic Oltenia deoarece asta ar însemna discriminare. În plus, directorul Laurenţiu Ciurel trebuie să facă ce a promis prin contractul de management. Deşi crede că Ciurel ar trebui să plece, Dian Popescu crede că acesta nu poate fi demis nici de premier.

Reporter: CEO este o companie a statului. Nu ar trebui să intervină?

Dian Popescu: Ar fi normal ca pe noi să nu ne intereseze complexul şi acest manager să ducă complexul acolo unde a promis când a semnat contractul de management. Ce înseamnă să te ajute statul? Facem discriminare? Într-o economie de piaţă capitalistă statul nu trebuie să ajute nicio companie. Nici măcar dacă este a statului pentru că intri pe o politică neconcurenţială. Acum nu suntem într-o stare de normalitate, într-adevăr.

Rep: Responsabilul pare să fie Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

D.P.: Nu depinde de ANRE. Nu vreau să intru pe o parte tehnică pentru că acest complex trebuia să încheie contracte bilaterale, şi nu cu aprobarea ANRE. El trebuia să fi avut contracte bilaterale. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Unde sunt contractele cu Târgovişte, Galaţi, Alro, unde?

ANRE e o instituţie care reglementează în domeniu pe baza unei legi. ANRE lucrează după o legislaţie şi ei trebuie să respecte legislaţia. Trebuie să schimbăm noi legislaţia, trebuie creat un cadru legislativ care să asigure securitatea energetică dar noi nu ne-am aşezat la masă, ne-am aşezat la o masă a reorganizări, a numirii de directori. Asta i-a interesat şi nu partea de management al companiei.

Rep: De ce nu ne bagă ANRE în seamă? Domnul Ciurel spune că ANRE ne ignoră.

D.P: Nu se poate ca directorul ANRE să nu-l asculte pe ministrul Niţă. Acele prostii care se aruncă în piaţă că nu se înţelege nimeni cu preşedintele ANRE, poate fi demis de Guvern în 3 secunde. Nu vrea preşedintele ANRE, că nu ascultă pe nimeni. E ca şi cum aş spune eu că nu-l ascult pe Crin Antonescu. Păi mă dă afară. Poate nu-l ascultă pe domnul Ciurel. Să-şi pună semne de întrebare, nu cumva o fi avut un comportament de aroganţă şi de ştie tot.

Rep: Ce să mai facă domnul Ciurel, a încercat mai multe variante.

D.P.: Nu ştiu ce a încercat, dar să respecte contractul de management, Are contract de management şi nici premierul nu-l mai poate demite pe Ciurel sau pe orice manager privat din ţară asta. Numai Consiliul de Supraveghere poate să-l demită. Are putere deplină.

Rep: Domnul Ion Călinoiu vorbea de un sistem paralel de grupuri de interese ce acţionează contra CEO.

D.P.: Nu cunosc acest sistem paralel. Poate domnul Călinoiu are informaţii, să spună până la capăt. Ştie bine care sunt grupurile de interes din Gorj.

Vizualizări: 219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: