Dian Popescu, dorit la PSD din interes

Social-democraţii gorjeni îi deschid „uşa din faţă” senatorului Dian Popescu în condiţiile în care îi avantajează un vot în plus atunci când vine vorba de moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta. Până şi Ciprian Florescu, unul dintre contestatarii lui Dian Popescu, îl vrea acum în aceeaşi barcă, asta după ce în urmă cu câteva luni spunea că nu se simte confortabil alături de senatorul liberal.

Ciprian Florescu se declara a fi împotriva venirii lui Dian Popescu în PSD, deşi Florin Cârciumaru îi lansa invitaţia încă de la începutul anului. „Este părerea domnului Cârciumaru, nu-i obligatoriu s-o împărtăşească toată lumea. Nu l-aş vedea pe Dian Popescu în Partidul Social Democrat, pentru că a fost la un moment dat partener în PSD, prin USL, a ales să plece de lângă noi, fiindcă aşa au fost directivele de la centru, dar mie oamenii de genul ăsta nu-mi creează foarte mult confort atunci când vine vorba de activitatea politică”, declara Ciprian Florescu în luna ianuarie.

Ieri, însă, acesta şi-a mai „îndulcit” atitudinea, recunoscând că este forţat de actualul context politic. „Rămân consecvent în declaraţiile mele deşi, ţinând cont de contextul politic, trebuie să le mai nuanţez puţin. În acest moment, Partidul Social Democrat poate să deschidă uşile prin faţă şi pentru Dian Popescu. Acţiunile domniei sale din ultima perioadă au dovedit că prin activitatea politică pe care a desfăşurat-o a încercat să susţină în mare parte proiectul propus de USL şi continuat de PSD, cu PC şi UNPR. Mi-am mai îndulcit atitudinea şi consider că domnul Dian Popescu poate să contribuie la bunul mers al lucrurilor, în aşa fel încât atunci când se va face un bilanţ să putem să spunem că s-a greşit atunci când s-a rupt USL”, a declarat Ciprian Florescu, vicepreşedintele PSD.

Ba mai mult, i-a luat apărarea lui Dian Popescu în ceea ce priveşte faptele acestuia, pentru care a fost suspendat din funcţia de copreşedinte PNL. „Un om este penal când deja a primit o sentinţă şi este condamnat definitiv. Fac trimitere la cazul Mugurel Surupăceanu, după ce este condamnat cu executare 7 ani, dacă îmi aduc eu bine aminte, primeşte ulterior achitare de la instanţa superioară. De atunci consider că un om poate fi numit vinovat doar atunci când are o sentinţă definitivă şi irevocabilă”, a precizat Florescu.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: