Dian Popescu îi transmite lui Călinoiu că nu a citit bine sondajele USL

Dian Popescu, liderul liberalilor, consideră că Ion Călinoiu nu a citit bine sondajele atunci când a declarat că USL-ul se află pe un trend descendent. Deşi nu a dat procente, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a afirmat la Gorj Tv că la baza scăderii procentelor se află conflictele locale ce apar în mod frecvent între social-democraţi și liberalii. Declaraţiile lui Călinoiu sunt contestate de Dian Popescu, care susţine că USL-ul ar înregistra procente de până la 56% la nivel naţional. Deputatul PSD, Vasile Popeangă nu crede în astfel de sondaje, pe care le cataloghează drept politice.

Ultimele sondaje date publicităţii, care plasează USL-ul pe un trend descrescător, înregistrând sub 50%, între 45 şi 47 de procente, nu sunt pe placul politicienilor din alianță. Deşi informaţia este susţinută şi de Ion Călinoiu, Dian Popescu, liderul liberalilor susţine că acesta nu a citit corect sondajele, având în vedere că la nivel național alianța deține între 54-56 procente. ”În sondajele reale, date publicității în ultima săptămână, USL-ul nu se află sub 50%. Mai mult decât atât, observăm o creștere a USL-ului în București. Inclusiv la nivel naţional USL-ul nu se află sub 50%, ci undeva la 54-56%. Sunt două case de sondare car au dat publicităţii sondajele. Nu pot să vă dau dreptate. Domnul preşedinte Călinoiu cred că nu a citit sondajele reale, o fi citit alte sondaje, a fost foarte ocupat la Consiliul Judeţean și cred că nu l-a interesat foarte mult. În schimb eu am văzut sondajele şi nu este adevărat. Nu știu la ce s-a referit când a spus că suntem în scădere”, spune Dian Popescu.

Popeangă: Sondajele sunt politizate

Deputatul Vasile Popeangă nu crede în astfel de sondaje, deoarece sunt politizate. ”Eu nu fac prea multe comentarii vis a vis de sondajele de opinie. Sunt diferenţe mari, a fost făcut un sondaj și arăta că USL-ul este la 54-56%, acum vine alt sondaj care spune că este sub 50%, deci o declar foarte deschis că sondajele sunt politizate. Depinde cine le comandă și evident că ele sunt aranjate”, afirmă Vasile Popeangă. Deşi sondajele arată că USL-ul este în scădere în sondaje, Popeangă crede cu tărie că va câştiga. ”Acum o lună și jumătate se anunța o scădere a USL-ului sub 50%. Asta este miza, să se influențeze sondajele. Nu cred că sunt adevărate aceste sondaje care se fac la comanda unora care de acum o lună jumate că USL-ul a scăzut sub 50%. Probabil că au sarcină să fie făcute asemenea sondaje cu scădere sub 50%. Eu sunt convins că este alternativă clară la actuala guvernare și indiferent de ce își doresc actualii guvernanți cred că USL-ul ca câștiga”, este de părere deputatul PSD.

Militaru vede USL-ul pe un trend descendent

Cel care consideră că după maximul istoric obținut atunci când s-a înființat, USL-ul continuă pe un trend descendent este prim-vicepreşedintele democrat-liberalilor, Severus Militaru. ”USL-ul își continuă trendul de scădere pe care îl are încă de la momentul înființării, când a fost maximul istoric, acela de 65%, în primul rând datorită liderilor pe care îi are, datorită greșelilor pe care dumnealor le fac, inclusiv greșelile recente cu excluderea din partid a unui fost preşedinte care a luat peste cinci milioane de voturi”, menționează Militaru la Radio Infinit. Alianţa care nu are la bază ceva concret și care face erori mai tot timpul va continua în acelaşi mod.

”Singurul lor atu este faptul că guvernul Boc, datorită crizei, a fost nevoit să ia măsurile corecte, măsuri care au făcut ca România să nu intre în colapsul în care a intrat Grecia”

Severus Militaru

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: