Dian Popescu, liber să plece din ţară

Preşedintele PNL Gorj Dian Popescu a obţinut marţi în instanţă permisiunea de a pleca din ţară. Tribunalul Gorj a dispus revocarea „revocarea măsurii obligării de a nu părăsi ţara” dispusă faţă de inculpaţii Dian Popescu şi Gabriel Popescu, prin ordonanţa procurorului nr. 422/P/2012 din 26.09.2012. Dosarul lui Dian Popescu a fost instrumentat de Emil Moţa, cel care are mari şanse să fie viitorul procuror general al României.

Meritul consemnat de presă, pentru care Emil Moţa ar merita să fie procuror general al României, este acela că a redeschis dosarul lui Marcel Ţundrea, cel care a făcut 12 ani de închisoare pentru un viol urmat de crimă, de care nu era vinovat. Interesat este că Emil Moţa, în calitate de procuror, a respins de-a lungul timpului mai multe cereri de revizuire trimise de Marcel Ţundrea, aşa cum au făcut-o mulţi alţi procurori. Abia când o femeie a mărturisit pe patul de moarte că a minţit când a spus că l-a văzut pe Ţundrea la locul crimei şi declaraţia acesteia a ajuns la Parchet, procurorul de serviciu Emil Moţa a redeschis cazul. Chiar dacă şi întâmplarea a avut un rol, rămâne meritul lui Moţa de a nu încerca să ascundă o greşeală făcută de un alt procuror.

Cu privire la dosarul lui Dian Popescu, există şi păreri că Moţa face jocurile PSD, care a reuşit să-l reducă la tăcere pe liderul liberal şi să facă aproape inexistent PNL în Gorj. Cum dovezi în acest sens nu au fost făcute publice, rămâne de văzut dacă Emil Moţa va avea contracandidaţi la şefia Parchetului General. Deşi a fost ţinta unor dezvăluiri de presă, Moţa a spus că „poate să scrie presa orice, voi participa la acest concurs”. (A.A.)

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: