Dian Popescu: Nu dau doi lei pe declaraţiile maimuţoilor de la Gorj

Dian Popescu nu se teme că va fi dat afară din PNL, deşi în primul BPJ urmează să se propună excluderea sa din partid. Ba mai mult, spune că un senator cu 43.000 de voturi nu poate fi exclus de „doi maimuţoi”. Dian Popescu face referire la Tudor Barbu şi la Dan Vâlceanu, despre care spune că fac circ din conferinţele de presă. Acesta exclude varianta de a se discuta excluderea sa în Consiliul Naţional din data de 11 decembrie.

Rep.: Cum comentaţi faptul că urmează să se propună excluderea dumneavoastră în BPJ?

D.P.: Nu dau doi lei pe declaraţiile maimuţoilor de la Gorj. Nu pot fi exclus de doi maimuţoi, propunerea lor nu are nici o valoare, dacă Biroul Politic Naţional doreşte excluderea mă exclude Biroul Politic Naţional, nu doi maimuţoi de la Gorj, dacă doamna Gorghiu dorea excluderea mea putea să propună dumneaei. Repet, doi maimuţoi de la Gorj nu pot exclude un senator cu 43.000 de voturi în spate. Mai ales acest individ care are interesele firmelor lui cu Complexul Energetic Oltenia. Acest individ a aruncat foarte mulţi bani în campania electorală, dar n-a fost în stare să ocupe poziţia de deputat pe care şi-o dorea. El n-are cum să discute şi să excludă un senator care a luat 43.000 de voturi. De la 43.000 de voturi şi până la câteva sute cât a luat el trebuie să se mai gândească la ce doresc gorjenii şi să lase populismul mai uşor.

Rep.: Aţi fost convocat la BPJ de liderii de la Gorj?

D.P.: Nu m-a convocat nimeni, dar nici nu m-aş duce. Eu nu am vrut să mă fac de râs şi nu m-am dus să stau cu maimuţoii ăştia la masă nici când au venit Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, la Târgu Jiu, darămite să mă duc acum să stau de vorbă cu două maimuţe. Vâlceanu şi Barbu sunt doi maimuţoi. E circ în conferinţele de presă ale PNL Gorj. Mi-e ruşine că sunt coleg cu ei, momentan. În ultima conferinţă de presă s-au făcut de râs, unul a venit cu nişte hârtii, dar nu ştia ce scrie în ele, iar altul i-a jumulit acestuia pixul din mână şi l-a apostrofat că nu stă drept. Practic, conferinţele de presă s-au transformat în emisiuni de cancan. Jurnaliştii vin la conferinţele de presă să râdă de ei, nu că ar asculta ceva important de la ei. Jurnaliştii vin să vadă două maimuţe cum se maimuţăresc la o masă.   

Rep.: Aţi spus că momentan sunteţi coleg de partid cu Tudor Barbu şi Dan Vâlceanu. Aţi discutat despre o eventuală plecare a dumneavoastră la PSD?

D.P.: Nu s-a pus în discuţie candidatura mea din partea PSD. Toţi liderii de partide au spus că sunt binevenit, însă au fost declaraţii publice şi le mulţumesc pentru apreciere, nu au fost declaraţii făcute în urma unor negocieri cu ei. Au fost declaraţii din propria iniţiativă. Repet, însă, nu mă tem de excluderea din PNL, singura mea temere în momentul de faţă o reprezintă problemele Complexului Energetic Oltenia.

Rep.: Credeţi că se grăbesc cu propunerea de excludere în ideea că va fi discutată în Consiliul Naţional?   

D.P.: Aşa cum am spus, nu dau doi lei pe declaraţiile celor doi maimuţoi de la Gorj. Vom avea Consiliul Naţional pe 11 decembrie, însă sub nici o formă nu se va discuta acest aspect, nu este statutar. În consiliu se dezbat probleme de statut, probleme de interes naţional, nu interesele lui Vâlceanu şi Barbu.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: