Dian Popescu: Nu PNL l-a menţinut pe Andrei la Prefectură, ci PSD

Schimbare surprinzătoare de macaz a liderului liberal Dian Popescu, care spune că actualul prefect al judeţului are mari şanse să nu mai fie în funcţie după alegerile locale de săptămâna viitoare.

Liviu Andrei este printre puţinii prefecţi din ţară menţinuţi în funcţie de Guvernul Ponta, chiar premierul dând asigurări la Târgu Jiu că reprezentantul său în teritoriu nu va fi schimbat atâta timp cât îşi va face datoria. Declaraţia pare să-i vină ca o mănuşă lui Dian Popescu, şeful PNL Gorj spunând acum că era treaba Guvernului să îl schimbe pe prefect, dacă dorea acest lucru. Altfel spus, nu PNL îl păstrează pe Andrei la Prefectură, ci PSD, partid din care provine inclusiv deputatul şi premierul Ponta.

„Eu am spus, de acord, că nu găsesc utilă schimbarea prefectului cu câteva săptămâni înainte de alegeri, dar să nu uităm că s-au făcut schimbări în 39 de judeţe. Era apanajul Guvernului să facă o schimbare, iar dacă se dorea acest lucru sunt sigur că se putea face. Deci nu eu, PNL, l-am menţinut pe prefect în funcţie. Vă asigur că, dacă este după noi, după liberali, a doua zi după alegeri, pe 11 iunie, Liviu Andrei nu ar mai fi prefect. PSD este însă cel care trebuie să ia o decizie pentru că are premierul care numeşte prefecţii în teritoriu”, spune şeful PNL Gorj.

Andrei discută în noiembrie

Liviu Andrei s-a întâlnit ieri cu Dian Popescu la Rovinari, la inaugurarea fabricii lui Hernan Crespo, de faţă fiind şi primarul Dorin Filip, naşul prefectului. Andrei s-a ferit să comenteze declaraţiile lui Dian Popescu, considerându-le ca fiind unele politice. „Probabil discutăm despre schimbarea mea şi prin noiembrie. Prefer să discutăm subiectul acesta atunci!”, a spus Andrei, care a venit la inaugurarea fabricii fără nici un reprezentant al PSD Gorj. Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, a fost aşteptat peste un sfert de oră la eveniment, dar, în cele din urmă, internaţionalul Hernan Crespo a fost invitat de Dorin Filip să taie panglica noii fabrici.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: