Senatorul Iriza face haz de necaz: Şi eu sunt consilierul ministrului Energiei!

Senatorul Scarlat Iriza face declaraţii ironice la adresa lui Dian Popescu, după ce liderul ALDE Gorj o ţine sus şi tare că este consilierul ministrului Toma Petcu, deşi Ministerul Energiei spune cu totul altceva. În altă ordine de idei, Iriza declară că se aşteaptă să fie numit preşedinte interimar la ALDE Gorj.  

Rep.: Ce părere aveţi despre scandalul în care este implicat Dian Popescu. Este sau nu consilier al ministrului Energiei?

Scarlat Iriza: Eu ştiu că nu este consilier sau cel puţin până acum o săptămână nu era consilier. Eu de fiecare dată când am fost numit în vreo funcţie, am prezentat hârtiile. Dacă are numire, nu ştiu de ce nu arată hârtia. În momentul în care te angajezi la stat trebuie dus un Revisal la Inspecţia Muncii, trebuie să fii angajat după legile în vigoare.   

Rep.: A venit şi un răspuns de la Ministerul Energiei, cum că Dian Popescu nu este persoană contractuală, dar dumnealui susţine că este o greşeală a funcţionarului. Ce părere aveţi?

S.I.: Şi eu pot spune că sunt consilierul lui Petcu, pentru că mă duc să-l mai informez câteodată cum ar fi bine să procedăm în cazul Complexului Energetic Oltenia, dar asta nu înseamnă că sunt remunerat sau mă numesc consilierul lui Petcu. El e deputat, eu sunt senator, îl consiliez ca oameni politici, care facem parte din acelaşi partid.

Rep.: Veţi candida pentru vreo funcţie la Congresul ALDE?

S.I.: Mă gândesc să candidez pentru o funcţie de vicepreşedinte la nivel de ţară, pe regiune. Vor fi în jur de 10 vicepreşedinţi, la nivel de centru, şi vor fi pe regiuni câte un vicepreşedinte pe fiecare cele şapte regiuni ale ţării. Deocamdată, am susţinere de la colegii mei parlamentari, încă nu ne cunoaştem toţi colegi din partid, ALDE e un partid tânăr.

Rep.: După Congres, veţi candida şi pentru funcţia de preşedinte al ALDE Gorj?

S.I.: După părerea mea, după Congres se vor numi conduceri interimare în toate judeţele ţării, iar apoi se vor face alegeri. Eu aş vrea să preiau organizaţia ALDE Gorj şi interimar, dar şi să fiu ales. Centrul hotărăşte dacă voi fi numit sau nu interimar. Voi candida la conferinţa judeţeană pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei ALDE Gorj. În cazul în care nu voi fi ales în această funcţie, voi rămâne doar simplu membru, altă funcţie nu mă interesează. În ceea ce priveşte relaţia mea cu Dian Popescu, discutăm doar probleme politice, suntem doar cunoştinţe, nu prieteni.

                  

Vizualizări: 610

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: