Dian Popescu: Pesediştii şi-au tras-o unii la alţii

Senatorul Dian Popescu, preşedintele ALDE Gorj, a criticat votul pesediştilor pentru listele parlamentare, folosind un limbaj mai puţin adecvat. Acesta consideră că Florin Cârciumaru a vrut să pară democrat, la final de carieră politică, însă susţine că democraţia liderului a creat disensiuni în interiorul partidului. Dian Popescu spune că s-a oferit să-l consilieze pe Ion Călinoiu, însă i s-a refuzat sprijinul. Senatorul ALDE este convins că Ion Călinoiu va rămâne pe dinafară.

Rep.: Cum comentaţi votul pesediştilor pentru stabilirea listelor parlamentare?
D.P.: Domnul Cârciumaru este la apusul carierei în politică, ca preşedinte, şi cred că a făcut o greşeală. A vrut să fie democrat, până acum n-a prea fost democrat, dar acum pe final a vrut să fie democrat, îi place aibă sprijinul popular, îl deranjează în momentul în care lumea nu-l mai acceptă. Din democraţia asta a creat o dezordine. În primul rând, a creat disensiuni în interiorul PSD. Din exces de zel, domnul Cârciumaru a făcut acel vot, prin care Călinoiu i-a tras-o lui Ciurel, lupii tineri i-au tras-o lui Weber prin Văcaru, iar jocurile Călinoiu-Cârciumaru n-au mai ieşit pentru că ei aveau o altă schemă. PSD a încercat să facă jocuri pe sub masă şi şi-au tras-o unii la alţii.

Rep.: Despre scandalul cu candidatura lui Ion Iordache ce părere aveţi?
D.P.: Prima dată au încercat-o cu Iordache, dar nu le-a ieşit. Acum au încercat să-şi facă o listă, dar nu le-a ieşit pentru că Florin Cârciumaru face un joc pe o parte, iar Ion Călinoiu pe altă parte. Din punctul meu de vedere, au făcut o greşeală. Sunt partenerii noştri după alegeri, acum suntem adversari, dar văd că PSD se distruge din interior, sunt pe un trend, dar nu sunt în stare să-l menţină. Dacă o ţin în ritmul ăsta cu lucruri negândite, în loc să rămână la un scor de 40-41% pe care l-au avut în alegerile locale, PSD va crea culoare pentru alte partide. De exemplu, Iordache poate merge la PRU, alţii vor pleca în altă parte.

Rep.: Credeţi că vor apărea modificări pe listele PSD?
D.P.: Sunt convins că listele vor fi modificate de la centru. Eu ştiu declaraţia domnului Dragnea, o declaraţie corectă de altfel, că nu va accepta niciodată partid în partid. Listele parlamentare se analizează pe CV-uri şi se semnează de conducerea centrală. Părerea mea e că trebuia să meargă cu o listă mare de candidaţi, iar conducerea centrală să decidă. Eu le-am spus tuturor să lase jocul de-a democraţia, pentru că sunt oameni şi încep să se duşmănească unii pe alţii.

Rep.: Credeţi că va fi respinsă candidatura domnului Călinoiu?
D.P.: După părerea mea, domnul Călinoiu nu va fi lăsat să candideze. Eu i-am spus domnului Călinoiu: „Ioane, tu te pui primul pe listă la Senat, dar ăla de pe locul II va face ocolul tuturor bisericilor, se va ruga să fi declarat incompatibil ca să ajungă el senator. Nu face greşeala asta!” Şi când a fost să candideze la Consiliului Judeţean, eu i-am spus: „Candidează pentru că în momentul în care nu vei mai fi preşedinte la Consiliul Judeţean eşti aut din politică”. Călinoiu mai stă puţin consilier personal pe la Consiliul Judeţean, dar e clar că va fi tras pe dreapta. Eu am vrut să-l consiliez, dar nu m-a ascultat şi uite ce a făcut.

Vizualizări: 882

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: