Weber: Iordache ar fi adus mai multe voturi decât alţii din lista PSD

Deputatul Mihai Weber se gândeşte să iasă din politică în condiţiile în care lista de parlamentari a PSD Gorj va rămâne la fel, după analiza liderilor de la centru. Weber speră totuşi ca Liviu Dragnea să nu accepte candidaturile celor care au probleme cu legea şi probleme de imagine. În această situaţie se află Victor Ponta, aflat sub control judiciar, Ion Ciocea şi Ion Călinoiu, declaraţi incompatibili de către ANI, dar şi Laurenţiu Ciurel, trimis în judecată. Mihai Weber a vorbit şi despre înţelegerile „neortodoxe” dintre membrii PSD Gorj.

Rep.: Cum comentaţi votul din cadrul Comitetului Executiv Judeţean?
M.W.: Votul nu reflectă realitatea. În Târgu Jiu sunt 13.000 de voturi, dar a fost doar un singur vot în Comitetul Executiv; o comună cu 600 de voturi, la fel, a avut dreptul la un singur vot. Toate astea nu reflectă reprezentativitatea, dacă sunt două municipii şi încă trei oraşe, astea fac mai mult ca toate localităţile la un loc, ca număr de voturi. Din punctul meu de vedere consider că, în Colegiul II, mi-am făcut datoria. Mai mult de 95% m-au votat şi mă susţin, alături de alte localităţi. La mine voturile sunt clare, sunt cele 17 localităţile ale Colegiului II şi alte localităţi din afara colegiului care şi-au arătat în mod clar, chiar şi scris, susţinerea pentru mine. Lucrul acesta mă mulţumeşte.

Rep.: Ce veţi face în continuare?
M.W.: Sunt deputat în funcţie, am rămas singurul parlamentar alături de echipa PSD şi nu vreau să fiu părtaş la înţelegeri şi acţiuni care sunt neprincipiale, neortodoxe. Localităţile din colegiul meu plus alte localităţi care mi-au dat în scris susţinerea, reprezintă 60-70% din voturile PSD la Gorj. Consider că aceasta este adevărata reprezentativitate. Decizia pe care o voi lua îmi aparţine în totalitate pentru că dacă nu sunt condiţiile pe care le prefer, mai bine ies din joc într-un mod clar. Îmi închei mandatul, cu aprecierile pe care mi le dau reprezentanţii colegiului, ştiu că la Bucureşti mi-am făcut datoria şi sunt apreciat acolo. N-am niciun reproş să-mi fac în ceea ce priveşte activitatea mea.

Rep.: Vă aşteptaţi să apară modificări pe listă, după analiza de la nivel central?
M.W.: Cred că se vor produce anumite modificări, la nivelul tuturor judeţelor, pentru că, aşa cum a spus domnul Dragnea, fiecare candidat va fi analizat după CV şi după importanţa pe care o are în zonele respective privind plusul de valoare pe care-l aduce în cadrul organizaţiei judeţene. Sunt convins că rezultatul nu va fi acela pe care-l aşteaptă anumite persoane. Într-o conferinţă de presă, domnul Dragnea a spus că pe liste trebuie să fie oameni care să nu aibă probleme cu justiţia, să nu aibă probleme de imagine, să fie oameni care să tragă pentru partid, să fie profesionişti.

Rep.: Vă veţi retrage de pe listă pentru a candida din partea altui partid?
M.W.: Nu. Deocamdată, vreau să văd care este lista finală, iar după aceea voi lua o decizie. Vă spun de acum că termeni o să-i impun eu, adică dacă nu-mi convin anumite persoane de pe listă cu certitudine mă voi retrage, ducându-mi mandatul până la capăt, fără să am intenţia de a părăsi partidul pentru alte formaţiuni. Dacă e să plec şi să ies din politică, voi ieşi din Partidul Social Democrat.

Rep.: Consideraţi că pe locuri eligibile sunt persoane care n-ar fi trebuit să se afle acolo?
M.W.: Nu vreau să mă pronunţ acum, este decizia pe care au luat-o o mare parte din membrii Comitetului Executiv Judeţean. Nu comentez afinităţile fiecăruia. Ca şi o paranteză, consider că domnul Iordache, dacă s-ar fi aflat pe listă, ar fi adus mult mai multe voturi decât alţii care sunt pe listă. Rămâne să vedem analiza care se va face la centru. Încă o dată, repet, nu vreau să fiu părtaş la înţelegeri neprincipiale, pe care le consider neortodoxe.

Rep.: Despre ce înţelegeri vorbiţi?
M.W.: Eu am răspuns sincer tuturor celor care m-au întrebat ceva. N-am făcut niciun fel de înţelegere cu nicio organizaţie, cu niciun primar ca să-mi dea votul. Eu am avut discuţii numai cu reprezentanţii Colegiului II unde sunt deputat. Este normal ca acei oameni să mă aprecieze şi să-mi dea nota.

Vizualizări: 311

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: