Iordache: Călinoiu a întărâtat viesparul, iar după aceea a dat înapoi

Ion Iordache, fostul primar de la Turceni, este mulţumit de rezultatul votului PSD, chiar dacă el nu se află pe listele pentru parlamentare. Într-un interviu acordat la Radio Infinit, Iordache a declarat că numele său a fost implicat scandalul cu candidatura din cauza lui Ion Călinoiu, care după ce „a întărâtat” primarii, s-a retras. În momentul de faţă, Iordache nu se gândeşte la o candidatură din partea altui partid.

Rep.: Nu aţi fost pe listele PSD pentru parlamentare. Veţi rămâne alături de PSD în campania pentru alegerile parlamentare?
I.I.: Nu voi rămâne alături de PSD. Mă bucur sincer, însă, că lucrurile s-au întâmplat aşa, asta datorită mie. Ca şi celelalte partide, şi PSD avea aceeaşi meteahnă să pună pe liste pe cine vor ei, fără să se intereseze de vocea oamenilor care sunt în teritoriu şi care muncesc. De data aceasta nu le-a mai ieşit. Pe mine mă bucură că Ion Ciocea a ieşit pe locul II, eu l-am susţinut. Cu oamenii pe care i-am cunoscut, ne-am sfătuit şi am hotărât să-l susţinem pe el. A fost un lucru bun, pentru prima oară un partid din Gorj a procedat cât de cât corect, cu excepţia situaţiei lui Ion Călinoiu şi a lui Victor Ponta. În cazul lor nu s-a procedat corect, pe ceilalţi îi pui la cântar, dar pe ei nu pentru că ei sunt boşii. Au vrut să-i impună pe Weber şi pe Ciurel, dar nu le-a ieşit, iar asta e un lucru mare.

Rep.: Domnul Ion Călinoiu speră să rămâneţi alături de PSD în ciuda votului din Comitetul Executiv. Ce veţi face în continuare?
I.I.: Dumnealui speră, dar de fiecare dată a făcut acelaşi lucru, a fost neserios. Nici nu se vorbea acum despre mine dacă dumnealui era serios. Dumnealui a întărâtat viesparul, a spus primarilor să se implice să pună oamenii pe care-i vor, iar apoi a dat înapoi, cum că pe el nu se pot baza, îl interesa numai de el. M-a deranjat că a fost băgat numele meu în toată povestea asta. El o să mintă în toate felurile că nu a fost aşa, dar în orice caz eu mă bucur că a fost ales domnul Ciocea şi domnul Văcaru. Nu ştiu ce voi face în continuare. Nu aş vrea să fac ceva în plus faţă de un simplu cetăţean. Dacă va apare o forţă politică, ce mă va convinge pe mine că-i o cauză dreaptă, o să mă implic mai mult.

Rep.: În momentul de faţă, este o exclusă o candidatură a dumneavoastră la parlamentare, din partea altui partid?
I.I.: În momentul de faţă este exclusă pentru că nu văd o variantă serioasă. Aş candida doar în condiţiile în care aş simţi eu că ar aduce un aport candidatura mea la ceea ce se întâmplă în judeţul ăsta. În momentul de faţă, nu simt asta. Într-adevăr, toate partidele mici mă caută, ştiu că aş putea aduce voturi în plus, dar nu vreau să mă bag.

Vizualizări: 797

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: