Dian Popescu spune că PSD şi PNL şi-au împărţit judeţul

Dian Popescu a anunţat ieri că liberalii vor pune candidaţi la primăriile a 33 de localităţi, iar PSD-ul la 37. Declaraţia îi ia prin surprindere atât pe social-democraţi, cât şi pe conservatori. Popescu a mai spus că a dispus şi blocarea semnării protocoalelor în judeţ, în condiţiile în care PSD nu a schimbat nici un viceprimar portocaliu, acolo unde au primari. PC nu contează decât la Antene, pentru că la Gorj nimeni nu-şi aminteşte de Ilie Petrescu. La un calcul simplu vedem că cele două partide PNL şi PSD şi-au împărţit judeţul. Şi PC?

Liderul liberalilor gorjeni Dian Popescu ştie şi spune tranşant, într-o declaraţie pentru Radio Infinit, în câte localităţi PNL- ul va pune candidaţi pentru funcţia de primar: în 33. În restul celor 37 de comune şi oraşe, PSD-ul va face nominalizările.

Vicepreşedintele liberal Gheorghe Orzan spune că împărţirea de 33 la 37 este una justă în cadrul USL Gorj. „Am ţinut cont că PSD-ul are o altă pondere în judeţ, din acest motiv, deşi paritatea presupunea 35 la 35 de localităţi, social-democraţii au obţinut mai multe” ne-a declarat Orzan.

Pesediştii, surprinşi

Împărţeala liberalilor nu le convine însă pesediştilor. Lucru care reiese clar din declaraţiile deputatului Vasile Popeangă. Mai întâi, pesedistul pare surprins de anunţul lui Dian Popescu, apoi, precizează că în USL Gorj nu s-a decis împărţirea localităţilor. ”Este declaraţia sa personală, nu s-a votat în Uniune ca PNL-ul să ia 33 de localităţi iar PSD-ul 37” spune deputatul.

Alt vicepreşedinte PSD surprins de declaraţiile lui Dian Popescu. Laurenţiu Ciurel spune că n-a auzit niciodată, în şedinţele PSD-ului, să se vorbească despre faptul că-n USL s-au împărţit localităţile, în perspectiva localelor din 2012.

Petrescu nu vrea botniţă

Preşedintele PC Gorj, Ilie Petrescu, nu ştie despre ce vorbeşte Dian Popescu. Petrescu a declarat că nimeni nu poate împiedica PC să-şi pună proprii candidaţi, pentru că protocolul permite. „Deocamdată nu s-a împărţit nimic. Eu nu ştiu de discuţiile de împărţire, nu am participat la discuţii de acest tip. Se poate să se discute aşa şi noi nu ştim. Eu am avut o discuţie clară cu colegii mei de la Partidul Conservator şi vreau să vă spun că protocolul spune clar că în afară de reşedinţa de judeţ, Consiliul Judeţean şi preşedinte, fiecare partid poate să meargă pe liste separate“. Supărarea lui Petrescu este pusă pe seama declaraţiei lui Dian Popescu. Liberalul a spus că USL a decis, candida la Motru va fi Dorin Hanu. „La Motru şi în toate cele 69 de localităţi, în afară de reşedinţa de judeţ, protocolul spune clar că putem candida pe liste separate şi asta nu înseamnă că PSD-ul poate să pună botniţă, sau PNL-ul să pună botniţă la Partidul Conservator şi nici invers”, zice Ilie Petrescu, preşedintele PC, care se abţine de la alte afirmaţii pe motiv că e în Săptămâna Mare şi nu vrea să păcătuiască.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: