Iriza (PSD): Cei de vârsta a doua să facă un pas în spate

Social-democratul Scarlat Iriza, deputat de Gorj, a decis ieri să demisioneze din funcţia de vicepreşedinte al PSD Gorj. Iriza a dorit astfel să transmită un semnal tuturor social democraţilor de vârsta a doua, dar în special celor doi lideri ai filialei, Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu, în sensul să facă un pas înapoi pentru a lăsa tinerii să reformeze partidul. Acesta şi-ar dori ca locul său în PSD Gorj să fie ocupat de către Cosmin Popescu, consilier în cadrul CE Oltenia.

Reporter: V-aţi dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al PSD Gorj. De ce aţi făcut acest gest?

Scarlat Iriza: La indicaţiile domnului preşedinte al Partidului Social Democrat, Victor Ponta, am vrut să dau un exemplu că cei de vârsta a doua trebuie să facă un pas în spate. Şi eu am făcut primul acest pas şi aştept să facă şi alţii.

Rep.: Care alţii? Domnul Cârciumaru, domnul Călinoiu?

S.I.:  Mă refer la toţi care sunt de vârsta a doua. Nu ştiu ce vârstă au Cârciumaru şi Călinoiu.

Rep.: E nevoie de o reformare a PSD?

S.I.:  Da. Eu zic că au trecut 25 de ani de la Revoluţie. Acum 25 de ani şi trei săptămâni eram în acest hol pentru că domnul care era comandant de poliţie, era aici, l-am ascuns ca să nu se întâmple ceva cu dânsul, şi într-adevăr nu s-a întâmplat nimic. La Gorj a fost o Revoluţie de catifea datorită mie, domnului fost senator Greblă, domnului Caralicea, domnului Costică Stângă şi domnului Ţein. Au trecut 25 de ani. De 25 de ani sunt în acest partid. Nu plec din acest partid. Mi-am dat demisia numai din funcţia de vicepreşedinte şi aştept ca şi ceilalţi colegi ai mei de vârsta a doua să facă la fel, să fim exemplu, Gorjul. Dacă domnul prim-ministru Victor Ponta provine de aici din Gorj, fiind deputat de Gorj, vreau ca acest judeţ să fie exemplu pentru toată ţara vis-a-vis de baroni, baronese şi grofi.

Rep.: Cine ar trebui să preia conducerea PSD Gorj?   

S.I.: Pentru că mi-am dat demisia am şi un înlocuitor de nădejde pe această funcţie, dar nu depinde de mine. Eu mi-am dat demisia şi atât. Domnul Cosmin Popescu ar fi un om ideal să fie în locul meu vicepreşedinte, pentru că este mai tânăr, are experienţă suficientă.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: