Dian Popescu, supărat că ar putea fi nevoit să împartă cu PC

Preşedintele liberalilor de la Gorj, Dian Popescu, s-a arătat deranjat de faptul că Marius Borcan, vicepreşedintele Partidului Conservator, a lansat prin intermediul presei invitaţia de a se aşeza la masa negocierilor. Dian Popescu a recunoscut că nu i-a mai invitat pe conservatorii la întâlnirile USL şi nici nu o va face până când conservatorii nu se vor răzgândi cu privire la decizia de a merge singuri în alegeri.

Prin declaraţiile făcute, Marius Borcan a dat de înţeles că Partidul Conservator este dispus să meargă în alegeri alături de PNL şi PSD. Asta dacă partenerul din ACD, adică Partidul Naţional Liberal, va accepta să le dea şi lor câteva primării din cele 30 primite în urma negocierilor cu PSD-ul.  Nu au discutat despre acest lucru cu partenerii de alianţă şi aşteaptă acum să fie abordaţi. „Noi când am decis câte primării ia PSD-ul, câte PNL-ul am discutat în interior, iar după aceea am ieşit în presă. Dumnealor au făcut invers. Are dreptate domnul Borcan, nu i-am mai chemat la întâlniri pentru că liderul naţional al Partidului Conservator a declarat care este poziţia acestui partid, iar dacă au decis să meargă singuri în alegeri, nu i-am mai invitat. Nu pot să spun acum câte primării vor primii, ci pot să spun doar că pot pune candidaţi în atâtea localităţi în câte cred că au şanse şi aşa se dovedeşte a fi. Dumnealor să nu mai facă declaraţii de presă şi să vină să discutăm”, a declarat Dian Popescu.

Conform declaraţiilor făcute de vicepreşedintele PC, Marius Borcan, conservatorii îşi doresc cel puţin cinci primării în care să-şi numească candidatul. Partidul Conservator are un singur primar în funcţie în judeţul Gorj, respectiv pe Pantelimon Todea, primarul de la Novaci, care nu va mai candida.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: