Din nou cu Dinamo în Cupă

Pandurii vor juca în sferturile Cupei României contra echipei care i-a eliminat anul trecut din competiţie, Dinamo. Gorjenii n-au avut noroc şi vor disputa meciul la începutul lui decembrie în deplasare la Bucureşti.

Dinamo-Pandurii e cel mai interesant duel din sferturi. Petrolul-Vaslui e un alt meci tare în timp ce Steaua şi Astra au fost cele mai norocoase şi vor juca acasă cu Oţelul, respectiv la Chiajna cu Viitorul Constanţa.

Istorie dulce-amară contra „câinilor”

Spre deosebire de rundele precedente în care au jucat cu Farul Constanţa acasă şi la Timişoara cu Ripensia, pandurii n-au mai avut noroc în Cupă. Elevii lui Pustai vor juca în sferturile competiţiei cu Dinamo. „Câinii roşii” au ieşit mai întâi din urnă aşa că au avantajul de a juca pe teren propriu. Pandurii au amintiri plăcute, dar şi urâte cu Dinamo în Cupă. În 2006, pe vremea când Dinamo era campioană, gorjenii au furnizat marea surpriză şi au câştigat cu 1-0 pe „Lia Manoliu” prin golul lui Ilie Iordache. Anul trecut însă, echipa condusă la acea vreme de Grigoraş pierdea cu 1-2 pe teren propriu cu Dinamo în optimi după un autogol al lui Mamele în prelungiri şi era eliminată din competiţie. Echipele bucureştene sunt cele care au scos pandurii din Cupă în ultimele două sezoane, Rapid reuşind o victorie cu 2-0 în Giuleşti în sferturi în 2011. Pandurii şi Dinamo se vor bate acum pentru un loc în semifinale pe 3, 4 sau 5 decembrie la Bucureşti, în funcţie de ce vor decide televiziunile. Gorjenii caută să repete cea mai bună performanţă din Cupă, semifinala din 2007. Atunci, treceau de Dinamo şi Oţelul Galaţi şi erau eliminaţi de Rapid, 0-2 într-un meci jucat la Timişoara.

Program sferturi Cupă (3-5 decembrie):

Dinamo – Pandurii, Steaua – Oţelul, Petrolul – Vaslui şi Viitorul Constanţa – Astra Giurgiu

Ultim succes – Pandurii au învins ultima oară Dinamo chiar în urmă cu 2 luni, 2-1 pe teren propriu în Liga 1. Trupa lui Pustai a revenit după golul lui Cosmin Matei şi a înscris prin Momcilovic şi Eric în ultimele 15 minute

4 – victorii, 6 egaluri şi 9 eşecuri au pandurii în meciurile cu Dinamo. Gorjenii s-au impus de două ori în deplasare, 1-0 în optimile Cupei în 2006 pe „Lia Manoliu” şi 2-1 în Liga 1 în 2008 în „Ştefan cel Mare”

Ţintar Pandurii – meciul cu Dinamo din Cupă se va juca la o săptămână după deplasarea de la Dnepropetrovsk şi între meciurile cu U Cluj (acasă) şi Braşov (deplasare) din Liga 1.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: