Din nou trageri la sorţi pentru preşedinţii secţiilor de votare

Preşedintele Tribunalului Gorj a fost obligat să efectueze noi proceduri de tragere la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor şi a locţiitorilor de la secţiile de votare, după ce 10 persoane s-au retras. O parte dintre aceştia nu s-au prezentat  să-şi ridice împuternicirile, iar alţii au făcut cereri prin care şi-au manifestat intenţia de a renunţa la organizarea procesului de vot.

Reprezentanţii Biroului Electoral Gorj spun că au existat şi situaţii de forţă majoră, oamenii îmbolnăvindu-se sau suferind accidente. “Dintre cei care au fost desemnaţi preşedinţi sau locţiitori ai secţiilor de votare, un număr de 10 persoane s-au retras, unii cu cereri, iar alţii neprezentându-se să-şi ridice împuternicirea. Au existat şi situaţii în care persoanele respective s-au îmbolnăvit. Avem şi un caz în care un preşedinte al unei secţii de votare a fost implicat într-un accident, în momentul de faţă fiind internat în spital pentru a suferi o intervenţie chirurgicală la coloană”, a declarat Mădălina Lungănoiu, preşedinta Biroului Electoral Judeţean Gorj.

Aceasta a mai precizat că deja au fost desemnate alte persoane care să ocupe locurile rămase libere. “Pe măsură ce noi am dat deciziile de retragere, preşedintele Tribunalului Gorj a efectuat noi trageri la sorţi, din lista de rezervă, pentru desemnarea altor persoane care să ocupe funcţiile de preşedinţi şi locţiitori rămase libere”, a menţionat Mădălina Lungănoiu.

Ultima tragere la sorţi a avut loc ieri când au fost înlocuite patru dintre persoanele care au renunţat. Preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale vor fi remuneraţi cu câte 85 de lei/zi pentru o perioadă de trei zile, iar ceilalţi membrii vor tot aceeaşi sumă dar pentru trei zile de activitate. În ambele cazuri se mai adaugă zilnic încă 10 lei pentru cafea şi băuturi răcoritoare.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: