Proiecte de 100.000 de euro la liceul din Ţicleni

Nu mai puţin de cinci proiecte şi granturi cu finanţare europeană a reuşit să atragă Liceul Tehnologic din Ţicleni, în ultimii doi ani. Este vorba de proiecte educaţionale pe care şcoala le-a câştigat, care au fost şi vor fi demarate pe parcursul anului şcolar 2013-2014. Beneficii au existat atât pentru elevi cât şi pentru profesorii din cadrul liceului. Fondurile atrase sunt de peste 100.000 de euro.

Din vara anului 2012, de când a fost numit în funcţia de director al Liceului Tehnologic din Ţicleni, Mihai Istrate a reuşit să obţină finanţarea a nu mai puţin de 3 proiecte educaţionale prin “Programul de Învăţare pe tot parcursul vieţii” al Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. Este vorba despre Proiectul Leonardo da Vinci “Plasament european pentru competenţe sporite în domeniul IT” în valoare de 46.000 euro prin care un număr de 18 elevi ai liceului vor beneficia de un stagiu de pregătire timp de trei săptămâni cu începere din primăvara anului 2014, în Portugalia.În parteneriat cu Consiliul Local Ţicleni şi Inspectoratul Şcolar din Kayseri- Turcia se derulează pe parcursul a doi ani, respectiv 2012-2014, proiectul Comenius Regio ”SafeNet” în valoare de 32.000 euro, ce vizează combaterea infracţionalităţii pe Internet şi folosirea adecvată a reţelei Internet. Conducerea liceului s-a bucurat şi de sprijinul autorităţilor locale. “Am reuşit să derulăm aceste proiecte printr-o colaborare foarte strânsă cu primăria oraşului Ţicleni, care ne sprijină constant atât în atragerea de fonduri europene pentru proiecte educaţionale cât şi prin investiţii directe la nivelul unităţilor de învăţământ. Numai anul acesta am beneficiat din partea administraţiei locale de peste 3 miliarde de lei pentru reabilitarea şi dotarea liceului”, spune Mihai Istrate, directorul Liceului Tehnologic din Ţicleni.

De asemenea, şi o parte din profesorii liceului au beneficiat anul trecut de 3 granturi de formare profesională pentru două cursuri Comenius în Cipru şi Malta, dar şi o vizită de studiu în Turcia.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: