A început construcţia containerelor subterane pentru gunoi

Autorităţile locale din Târgu Jiu au început construcţia platformelor subterane pentru colectarea resturilor menajere de la cetăţeni. În prezent se execută lucrări în mai multe puncte ale oraşului urmând ca de săptămâna viitoare să fie puse în funcţiune. Lucrările de excavare făcute pentru montarea containerelor au creat nedumerire în rândul locatarilor din zonele respective, care nu înţelegeau de ce pe strada lor s-au făcut gropi imense, care în prezent arată ca nişte mici lacuri.

Este şi situaţia locatarilor blocurilor de pe Aleea Smârdan din municipiu care se uitau ieri nedumeriţi la groapa imensă făcută de muncitorii tocmiţi pentru efectuarea lucrărilor premergătoare montării noilor containere. „Au venit muncitorii sâmbătă şi au făcut groapa asta. Nu ştiu de ce au făcut-o, acolo erau containerele cele vechi pe care le-au mutat lângă fosta centrală termică. I-am întrebat pe muncitori ce vor să facă acolo şi au zis că ne fac un lac, să avem unde pescui. Le-am spus să aibă grijă că sunt şi fire de curent pe acolo şi nu m-au luat în calcul. Când am revenit în apartament, nu mai aveam curent. Văd că au lăsat groapa aşa, e plină cu apă, ce-or face, nu ştiu”, a spus o localnică.

Reprezentanţii primăriei au precizat însă că acolo vor fi montate containere subterane, vizate fiind mai multe zone din municipiul Târgu Jiu. „Se bagă containere subterane, dispar containerele de suprafaţă. De săptămâna viitoare le vom da în folosinţă. Sunt celule de prefabricate, etanş, în care se introduc containerele şi nu vor exista infiltraţii. Faptul că există acum după efectuarea lucrărilor, este de la pânza freatică. Sunt făcute undeva în Lotrului, Debarcader, Abator, lângă Casa Iris, sunt aproape 10 până la ora actuală montate, urmând ca în zilele următoare să se facă echiparea cu containere”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.

Reprezentanţii societăţii Polaris anunţaseră la începutul acestui an că vor investi mai bine de jumătate de milion de euro în aceste containere subterane pentru deşeuri. Intenţia este de a construi 60 astfel de platforme la nivelul municipiului.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: