Direcţia de Finanţe a tăiat din fondul de salarii al primăriei Brăneşti

Primăria Brăneşti a primit luna aceasta mai puţin cu 600 de milioane de lei vechi la fondul de salarii, după ce Direcţia de Finanţe a dispus retragerea acestei sume.

 Consilierii locali din Brăneşti în frunte cu primarul Gheorghe Stoichiţoiu au fost obligaţi să aprobe o rectificare de buget pentru diminuarea cu 600 de milioane de lei din fondul de salarii în Consiliu Local. Banii pot fi însă utilizaţi de primărie pentru alte cheltuieli, dar nu pentru salarii. Decizia aparţine Direcţiei de Finanţe Publice Gorj care a fost împuternicită în baza legii care aprobă bugetul maxim de cheltuieli cu personalul. 

Primăria Brăneşti a primit mai puţin bani pentru salarii pentru că Direcţia de Finanţe Publice Gorj a dispus retragerea din fondul de salarii a 600 de milioane de lei vechi, bani care pot fi însă folosiţi de primărie pentru alte cheltuieli. „Direcţia de Finanţe Publice Gorj a fost împuternicită în baza legii 13 din 2011 să aprobe redistribuirea nivelului maxim al cheltuielilor de personal aprobate prin ordinul ministrului finanţelor publice şi ordinul ministrului administraţiei şi internelor. Fiecare primărie a fost analizată în acest sens”, a declarat Luminiţa Penciu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Finanţe Publice Gorj.

Primarul din Brăneşti, Gheorghe Stoichiţoiu, spune însă că nu era un plafon prea mare destinat cheltuielilor cu personalul având în vedere că salariul lui este de doar 15 milioane. „Am primit hârtia săptămâna trecută de la Direcţia de Finanţe Publice Gorj cum că ni se vor retrage 600 de milioane din fondul de salarii. Nu ştiu ce o să fac cu salariile oamenilor. Eu am un salariu de 15 milioane de lei în timp ce angajaţii primăriei pornesc de la şapte milioane de lei”, a declarat Gheorghe Stoichiţoiu. Direcţia de Finanţe Publice Gorj a constatat însă în urma analizei execuţiei bugetare că plafonul era prea mare comparativ cu alte comune. „În urma adresei primăriei şi în urma analizei execuţiei bugetare, s-a estimat că plafonul aprobat era prea mare astfel că a fost diminuat cu suma de 60.000 de lei”, a adăugat Luminiţa Penciu.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: