Direcţia de Sănătate Publică, împărţită în două unităţi

Procesul de descentralizare din sistemul sanitar nu a ocolit nici Direcţia de Sănătate Publică (DSP) care se va divide în curând. Pe site-ul Ministerului Sănătăţii a apărut deja organigrama şi se pare că la nivelul judeţului Gorj va apărea din nou Sanepid-ul şi Autoritatea de Sănătate Publică, aşa cum era în urmă cu câţiva ani.

Instituţia va fi împărţită la începutul acestei veri în două direcţii cu conduceri separate şi anume Autoritatea de Sănătate Publică şi Sanepid, aşa cum a fost în urmă cu câţiva ani. „Prioritatea Ministrului Sănătăţii pentru acest an este descentralizarea sistemului sanitar. Deja a apărut o formulă pe site-ul ministerului care va fi adaptată şi la nivel local de Direcţia de Sănătate Publică Gorj dar şi de celelalte direcţii din ţară. Din câte am văzut direcţia pe care eu o conduc acum se va divide în două instituţii mai mici cu conducere proprie, aşa cum era înainte şi era mult mai bine şi totul funcţiona mai bine. Este vorba de acel Sanepid care se va reînfiinţa, ceea ce este un lucru extraordinar de bun, şi de Autoritatea de Sănătate Publică. Fiecare instituţie va avea conducerea ei, angajaţii ei şi atribuţiunile ei, nu cum este acum una şi aceeaşi”, a declarat Marius Boeriu, directorul coordonator al DSP Gorj.

Angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj nu trebuie să-şi facă probleme pentru moment pentru că numărul de salariaţi este acelaşi cu numărul de posturi impuse de Ministerul Sănătăţii după ce au fost tăiate toate posturile vacante. „Nu se va face reducere de personal pentru că noi avem în organigramă 83 de posturi şi toţi atâţia angajaţi. În luna decembrie ni s-au tăiat 5 posturi pe care le aveam neocupate şi în februarie încă 12 aşa că în acest moment nu avem locuri vacante dar nici nu avem nevoie de personal, şi nu vom face restructurări”, susţine Marius Boeriu.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: