Direcţia Sanitar Veterinară ar putea fi desfiinţată

Guvernul a propus desfiinţarea Direcţiilor Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Dacă propunerea Executivului se va transforma în act normativ, atunci  DSV Gorj va fi dizolvată. O  parte din sarcini vor fi preluate de Direcţia de Sănătate Publică Gorj, iar altele vor fi transferate Direcţiei Agricole.

“Este o propunere, dar eu personal cred că nu va fi pusă în aplicare. O parte din atribuţii vor fi preluate de DSP, iar Direcţia Agricolă îşi va relua atribuţiile ca şi până în 2004, de cât am fost înfiinţaţi. Eu personal nu cred că va fi pusă în aplicare pentru că Autoritatea Natională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a luat fiinţă la dispoziţia Uniunii Europene şi nu cred că vor permite să fim desfiinţaţi aşa de simplu, susţine Ion Iliuţă, director DSV Gorj.

Direcţia Sanitar Veterinară Gorj a luat fiinţă în anul 2004. În Gorj au fost dotate mai multe laboratoare sanitar veterinare pentru depistarea bolilor, atât la animalele domestice, cât şi la cele sălbatice.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: