Directoarea economică pusă de Davidoiu cere daune pentru absenţele nemotivate

La aproape zece luni de când a fost schimbată din funcţie, abuzurile fostei conduceri a SNL Oltenia Târgu Jiu nu încetează să producă daune societăţii. Dorina Jianu, director financiar la SNLO pe vremea lui Eugen Davidoiu vizează  nici mai mult, nici mai puţin decât revenirea pe funcţia deţinută aproape o lună de zile şi daune pentru .... absenţele nemotivate.

Dorina Jianu a fost încadrată la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia exact la mijlocul lunii decembrie 2008, ca urmare a punerii în aplicare a unei hotărâri a Consiliului de Administraţie, numirea bazându-se pe recomandarea verbală a directorului Davidoiu, care a ţinut să o şi invite la şedinţa cu pricina pentru a o prezenta membrilor CA. Doar 3 din cei 5 membri ai Ca-ului au votat pentru, dar chiar şi aşa Jianu a fost pusă la cârmele finanţelor mineritului oltean.

Nu a mai venit la serviciu din martie

La SNL Oltenia a rămas pe proaspăta funcţie mai puţin de o lună de zile, timp necesar, conform aceleaşi hotărâri de consiliu, să preia sarcinile de serviciu şi documentele de la directorul economic revocat pentru a-i face loc. Constatând ilegalitatea, următoarea întrunire a membrilor Consiliului de Administraţie a anulat hotărârea dispusă de Davidoiu, oferindu-i Dorinei Jianu post de consilier juridic, studii pentru care carnetul de muncă îi dovedea experienţa necesară. Şi, fireşte, un salariu rezonabil pentru munca ce urma să o presteze, cu vreo 5000 de lei mai puţin decât îi oferise fostul director numind-o în fruntea economiei SNLO. Jianu s-a îmbolnăvit subit şi a acţionat în instanţă societatea minieră pentru a fi reîncadrată pe post. În concediu medical a rămas până la jumătatea lunii martie, când, după primele trei zile de absenţă nemotivată, a fost chemată de conducerea SNLO pentru a fi încadrată pe postul oferit, serviciu pe care în continuare l-a refuzat.

Din martie 2009 până astăzi D. Jianu este tot... nemotivată, dar solicită daune societăţii, într-un proces în care, presupunând că cei care judecă nu au orbul găinilor, ar fi trebuit demult să vadă în care ogradă se află ilegalităţile. În replică, SNL Oltenia a intentat acţiune în justiţie pentru constatarea nulităţii contractului de muncă încheiat cu Dorina Jianu. Are toate argumentele legii de partea sa, dar tergiversarea cauzelor dintr-un motiv sau altul, pun pe drumuri oameni al căror timp plătit de SNL Oltenia ar putea fi folosit nu căutându-se soluţii pentru a demonstra din nou şi din nou abuzurile fostei conduceri PNL-iste, ci pentru bunul mers al societăţii miniere, căreia într-adevăr i se cuvin daune în urma dezastrului lăsat de E. Davidoiu. 

Absolventă la„ universitatea lui Morega“

Protejata liberală nu venea din sistemul minier, nici din cel energetic, ci dintr-o unitate privată, o făbricuţă de materiale de construcţie care-şi desfăşoară activitatea la marginea oraşului nu cu mii de angajaţi, ci cu vreo 70, cu o cifră de afaceri şi responsabilităţi evident mai mici decât cele derulate de SNL Oltenia. La Vectra Impex SRL, firma unde aceasta lucra din 2003, în majoritatea timpului deţinuse funcţia de consilier juridic.

Dorina Jianu a venit de la Vectra Impex, firma la care acţionar este judecătoarea A. Avramescu, cu un salariu brut de 1680 lei şi a fost încadrată pe funcţia de director financiar al SNL Oltenia cu un salariu brut de peste 8000 lei. Istoria activităţii sale demonstrează că a fost dintotdeauna o apropiată angajată a lui Dan Ilie Morega : întâi la UJCOOP Târgu Jiu, apoi la Agenţia Economică Română Agerom SA Târgu Jiu, iar diplomele în economie sunt obţinute la Universitatea Liberă Moldova.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: