Director ADIA Gorj, despre pierderile de apă din Târgu Jiu: S-a furat mult

Cristian Toader Pasti, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ADIA Gorj, a vorbit despre pierderile de apă ale societății Aparegio. Acesta a spus că pierderile au fost urmate de furturi. Conform acestuia, foarte mulți cetățeni din Târgu Jiu au păcălit societatea de apă și canal și nu au vrut să-și plătească facturile, furând apa.

O parte din pierderile de apă ale societății Aparegio Gorj sunt generate de furturi. Declarația a venit din partea șefului ADIA Gorj, Cristian Toader Pasti. ”Dacă toată lumea ar plăti apa și nu ar mai fura, Târgu Jiul nu ar avea probleme”, a mai afirmat acesta.

”Eu am mai tras semnale de alarmă. Aveam în spate liste întregi de cetățeni care au fost depistați că fură apă. Nu am fost sprijinit în acest demers de autoritățile locale ale orașului, am fost atacat peste tot. De la 80% pierderi, când m-am dus eu la ADIA, 40% erau pierderi datorită furturilor de apă. S-a luat Târgu Jiul la purecat, iar numai în ultima lună, conform comunicatelor oficiale, au fost depistate peste 230 de persoane care furau apă. Păi dacă furăm cu toții, am găsit hoteluri, piscine și tot felul de unități. Dacă ei nu înțeleg că trebuie să plătească apa, atunci în perioadele de secetă apare scăderea de presiune și de debit. Dacă toată lumea ar plăti și nu s-ar mai fura, orașul ar avea apă fără probleme”, a afirmat Cristian Toader Pasti, la Târgu Jiu Tv.

Mai mult, acesta a mai afirmat și faptul că în Târgu Jiu vin cantități suficiente de apă, inclusiv în perioadele de secetă. Pasti mai spune că există pierderi și din cauza rețelelor care sunt foarte vechi.

”Am spus că sunt pierderi și din cauza rețelelor care sunt foarte vechi. De multe ori sunt pierderi pe care nu le detectezi. Vanele nu au fost schimbate de zeci de ani. Acestea reprezintă o altă sursă de pierdere. O să se schimbe aceste vane în perioada următoare.

Vizualizări: 1,417

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: