Director CNTV: Nu este o opțiune ca noi să facem acest lucru

Testele de salivă ce vor fi folosite pentru testarea elevilor din unitățile de învățământ au creat unele probleme în rândul cadrelor didactice. Spre exemplu, la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, din Târgu Jiu, au ajuns peste 2.500 de teste, însă a durat ceva timp până când acestea au fost asamblate și predate părinților.

Directorul Colegiului Național "Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, Cristina Goață, spune că a fost o întreagă muncă până când testele au ajuns la părinți. ”Au ajuns testele. Le-am ridicat pe 29 noiembrie. Au ajuns primele 2.600 de teste. Am asamblat primele 1500 de teste, miercuri, 1 Decembrie. A fost nevoie să ne organizăm în zilele libere, am cumpărat pungi și am contat foarte mult pe sprijinul colegilor noștri care au venit în număr foarte mare. De asemenea, alături de cabinetul medical școlar, am reușit să asamblăm toate cele 2.600 de teste. Nu este o opțiune ca noi să facem acest lucru, să asamblăm noi testele. Consumă foarte mult timp. Este ușor dacă ai avea puțini elevi”, a spus directoarea CNTV, Cristina Goață.    

Fiecare elev trebuie să primească două teste, pe care ar trebui să le facă în prima și în a patra zi din săptămână. Rezultatul va fi transmis unității de învățământ unde studiază elevul.  

În școlile din județul Gorj au fost distribuite peste 100 de mii de teste.

Vizualizări: 1,748

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: