Director de școală, candidat independent la Motru

Este director de școală de 20 de ani și are în spate trei mandate de consilier local. În iunie va candida însă pentru funcția de primar la Motru pentru că spune că s-a săturat să vadă cum sunt ignorate problemele reale ale motrenilor. Este vorba de Ion Sanda, directorul școlii gimnaziale nr.2 din Motru.

Rep.: De ce ați luat hotărârea să candidați la Motru?

I.S: Am de rezolvat mai multe lucruri la Motru, sunt foarte multe fisuri la rețeaua școlară și aici mă refer la specializările colegiului tehnic care produce pe stoc la profil de minerit, cheltuirea banului public, salvarea încălzirii centralizate de la UATAA, o protecție socială reală fără politic atât la copii cât și la cei nevoiași, redarea demnității oamenilor din satele aparținătoare pentru că ei plătesc taxe de municipiu. Am crescut între oameni, știu exact problemele oamenilor.

Rep.: De ce candidați din postura de independent?

I.S: Eu am mai câștigat un mandat ca independent în 2000. Am avut și două mandate politice, unul de la PSD și unul de la PNL. Politicul parcă nu mai e politicul de-a fost odată. Mă simt în stare, sunt aproape de oameni și o să vedeți că o să am rezultate și la primar și la consilier.

Rep.: Între cine credeți că se va da bătălia cea mare la Motru?

I.S: Infrastructură și organizații au PSD și PNL, asta nu pot nega, dar eu ca independent o să iau mai mult ca ei. Am fost la PSD, nu au știu să mă folosească și să mă respecte, în primul rând. Ca director de școală dacă nu ești la partidul care este la guvernare nu poți fi director și eu am urmat asta dar era nedrept să nu fiu director în condițiile în care școala este reabilitată pe fonduri europene, cu bani de afară am făcut teren sintetic, cu bani de afară am făcut termopanele, am o școală europeană și cu rezultate.

Rep.: Familia dumneavoastră locuiește în Motru?

I.S: Am doi copii, unul este contabil la carieră, nora mea e contabilă la primăria Motru. Celălalt băiat este colonel la Jandarmeria din Motru, a făcut liceul militar. Toți locuiesc în Motru. Eu sunt absolvent de matematică-fizică în 74, apoi am făcut la SNSPA Comunicare Instituțională și Management Educațional la București.

Vizualizări: 1,832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: