Directoratul Muzeului Judeţean, din nou la concurs

Consiliul Judeţean Gorj a scos la concurs posturile de directori de la Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu” şi Şcoala Populară de Artă. Deşi termenele limită pentru depunerea planurilor de management expiră pe 16 şi respectiv pe 17 octombrie, până în momentul de faţă nu s-a înscris nici un candidat pe vreunul din cele două posturi. Cu toate acestea, actualul director al Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu” spune că va participa la concurs şi că în momentul de faţă lucrează la întocmirea planului de management.

Nici un candidat nu s-a înscris pentru vreunul din cele două posturi de conducere scoase la concurs de către Consiliul Judeţean Gorj în ciuda faptul că mai sunt câteva zile până la expirarea termenelor limită de depunere a planurilor de management. Dacă pentru postul de director de la Şcoala Populară de Artă se organizează concurs pentru a doua oară, după ce Viorel Gârbaciu s-a pensionat, funcţia de director al Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu” a fost scoasă la concurs întrucât mandatul actualului şef expiră în luna decembrie. Deşi nu şi-a depus încă planul de management, directorul Dumitru Hortopan spune că va candida la concurs. Acesta a mai precizat că nu ştie dacă va mai avea sau nu contracandidaţi. „Mandatul meu a fost pe 5 ani şi expiră pe data de 7 decembrie. Voi participa la concurs, însă nu mi-am depus planul de management până la ora actuală. În momentul de faţă, lucrez la întocmirea acestui plan. Nu ştiu dacă voi mai avea sau nu contracandidaţi, nu mă interesează acest aspect”, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu”.

În noul plan de management al directorului Hortopan figurează: restaurarea Casei Moangă de la Săcelu, restaurarea Casei Ion Popescu Voiteşti de la Bălăneşti, restaurarea Culei Şiacu de la Slivileşti, dezvoltarea patrimoniului mobil şi imobil, precum şi organizarea mai multor expoziţii.

CALENDAR

Pentru Şcoala Populară de Artă, planurile de management şi dosarele de concurs se depun până pe data de 17 octombrie, iar până la data de 1 noiembrie va avea loc susţinerea acestora în cadrul interviul. Pentru funcţia de director al Muzeului Judeţean, candidaţii trebuie să-şi depună planurile de management până la data de 16 octombrie, iar până la data de 29 octombrie va avea loc susţinerea acestor planuri în cadrul interviului.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: