Directori de deconcentrate, demişi din funcţie

Directorii instituţiilor deconcentrate, care nu sunt funcţionari publici, vor părăsi funcţiile pe care le ocupă! Printre cei care vor pleca se numără directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi directorul Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), dar şi directorii adjuncţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare.

Traian Crac şi Radu Socolovski vor părăsi scaunul de director în perioada următoare. Deocamdată nu au primit nicio informare oficială în acest sens. Cei doi ocupă funcţia de director de aproape jumătate de an, timp în care s-a pus tot timpul problema schimbării. “Deocamdată nu am primit oficial nicio hârtie care să mă schimbe din funcţie, dar ştiu că acest lucru se va întâmpla pentru că nu sunt funcţionar public. În cazul în care se va organiza concurs, voi participa, poate astfel voi reveni pe funcţie“, a declarat directorul APIA, Traian Crăc. În aceeaşi situaţie se află şi directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Radu Socolovski. “Într-adevăr ştiu de această incompatibilitate. Dacă se va decide ca directorii de instituţii deconcentrate să fie şi funcţionari publici va trebui să părăsesc această funcţie. Acum aşteptăm documentele oficiale“, spune Radu Socolovski.

Curtea Constituţională a dat deja verdictul. Acum directorii aşteaptă demiterea oficială. Funcţiile care vor fi lăsate libere vor fi ocupate interimar, de un funcţionar public din cadrul instituţiilor respective.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: