Directorii CE Oltenia și-au luat adio de la bonusuri

Supraveghetorii Complexului Energetic Oltenia au decis ca membrii Directoratului să nu primească indemnizația variabilă pe 2018, după ce indicatorii de performanță au fost îndepliniți în proporție de 77%. Dacă și-ar fi îndeplinit indicatorii în proporție de 100%, cei cinci directori și-ar fi putut dubla veniturile.

Indicatorii financiari reprezentau o pondere de 40% în total, dar gradul de realizare a fost mai mic, și anume 23,96. Directorii au stat prost atât din cauza pierderii uriașe, dar și pentru că nu au redus cât li s-a cerut prețul pe tona de cărbune și pe MWh. În schimb, au stat bine la capitolul investiții, unde au fost depășiți parametrii tehnico-economici în termenele programate.

În privința indicatorilor operaționali, Directoratul a stat cel mai rău la capitolul Reducerea cheltuielilor de exploatare la 1.000 de lei venituri din exploatare. Una peste alta, gradul de realizare a indicatorilor opeaționali a fost de 23,4, ponderea acestora în rezultatul total fiind de 30%.

Singurul capitol la care directorii și-au îndeplinit indicatorii se referă la guvernanța corporativă. Aici Directoratul a luat punctaj maxim pentru negocierea Contractului Colectiv de Muncă, pentru funcționarea avertizorului de integritate și pentru reducerea încălcărilor Codului de Etică.

Per total Directoratul și-a îndeplinit în proporție de 77,36% indicatorii de performanță. Teoretic, un procentaj de peste 75% le-ar fi dat dreptul directorilor la indemnizație variabilă, proporțional cu realizările, dar supraveghetorii au decis în decembrie renunțarea la aceasta.

Galerie foto



Vizualizări: 5,614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: