Deficit uriaș de personal la Cariera Roșiuța

Sindicatul Liber de la Cariera Roșiuța atrage atenția într-o adresă trimisă acum două săptămâni administrației Complexului Energetic Oltenia asupra deficitului de personal. Potrivit președintelui Nelu Roșca, la un program normal, de cinci zile pe săptămână, deficitul este de 107 persoane. Atunci când cererea de cărbune crește și minerii sunt chemați la program de șase zile pe săptămână, deficitul de personal este de 286 de persoane, iar la un program de șapte zile, acesta ajunge la 392 de persoane.

De altfel, s-au făcut studii care arată că la nivelul carierelor miniere și al termocentralelor, pe partea de producție, deficitul este de patru mii de angajați, în prezent CE Oltenia având puțin peste 13.000 de salariați.

În această vară urmează să fie concediate colectiv 200 de persoane, din care 90 personal TESA, operativ, CFL și 110 personal muncitor. Concedierile vor fi făcute pe 10 iulie.

Nelu Roșca se declară împotriva concedierilor și atrage atenția conducerii că va purta responsabilitatea unor eventuale accidente care ar putea avea loc în cariera minieră. (A.A.)

Galerie foto


Vizualizări: 3,395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: