Blocajul de la guvern amână închiderea unor cariere miniere

O informație interesantă apare în Raportul administratorilor Complexului Energetic Oltenia pentru activitatea pe anul trecut. Două cariere miniere vor fi închise mai târziu decât s-ar fi dorit din cauză că guvernul a întârziat exproprierile care ar fi permis extinderea altor cariere.

“Adoptarea cu întârziere a Hotărârilor de Guvern pentru aprobarea exproprierii pentru cauză de utilitate publică a proprietăților din coridoarele de expropriere aferente carierelor Roșia, Jilț Sud, Roșiuța și Pinoasa va amâna cu un an demararea procedurilor privind încetarea activității în perimetrele miniere aferente carierelor Husnicoara și Rovinari, în vederea asigurării cărbunelui necesar realizării producției de energie estimată pentru perioada 2018-2020 și a stocurilor de cărbune necesar trecerii vârfurilor de iarnă”, arată documentul citat.

Adoptarea cu întârziere a hotărârilor pentru expropriere și a celor pentru scoaterea din circuitul silvic a unor suprafețe a condus la creșterea cheltuielilor prin efectuarea unor lucrări tehnologice suplimentare, dar și cu costul transportului cărbunelui către termocentrale. (A.A.)

Vizualizări: 4,287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: