Directorii CEO, puşi să facă un sindicat majoritar!

Ion Ruşeţ, şeful de departament pe relaţii cu comunitatea din CE Oltenia, suferă pentru că nu a reuşit să facă un sindicat majoritar atunci când era lider sindical. Vrea să mai încerce o dată acum, când e director în companie.

Planul administraţiei, aplicat de Ion Ruşeţ, este acela de a crea departamente de relaţii cu comunitatea în toate zonele miniere şi energetice. Ele vor fi conduse de lideri sindicali sau persoane agreate de administraţie şi vor avea rolul de a atrage membrii de sindicat din zonele unde nu prea au acces, cum este Motru. În companie circulă o adresă pe care apar numele unor persoane care vor conduce câteva dintre aceste departamente. Pe listă apar: Eugen Iova, care va conduce departamentul de la Turceni, Aurel Nanu Mic la Craiova, Barbu Licurici la Işalniţa, Paul Constantinescu şi Marian Urucu pe zona Motru.

Liderii de la FNME cred că iniţiativa nu va avea sorţi de izbândă. „Nu au reuşit ei să facă un sindicat mare nici când aveau aproape toate sindicatele. Să zicem că fac un sindicat majoritar, dar reprezentativ nu au cum“, reacţionează Dan Pîrvulescu, vicepreşedinte FNME. „Şansele de a face acel sindicat reprezentativ sunt foarte mari. Dacă vom avea un sindicat reprezentativ la nivel de complex contactul de muncă va avea clauze mai bune decât acest acord“, este replica lui Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia. (M.B.)

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: