Directorii de complexuri primesc felicitări în locul onorariilor de succes

Directorii din minerit şi energie, Daniel Burlan, Octavian Graure şi Tiberu Trotea, nu vor primi bonusuri chiar dacă în anul 2011 şi-au atins indicatorii de performanţă şi chiar au avut profit. Sindicalistul Constantin Mitrescu spune că din câte ştie contractul directorilor spunea că în cazul în care îşi respectă indicatorii pot primi o primă echivalentul a 12 salarii. Cu toate acestea, reprezentanţii unităţilor spun că directorii nu vor vedea nici un bănuţ. Vor primi doar salariul plafonat la 4700 de lei.

Criza aduce numai veşti proaste pentru directorii din minerit şi energie. După ce Ministerul le-a plafonat salariile, aceştia nu mai primesc nici prime. Potrivit Ministerului Economiei, directorii au contracte de mandat, iar criteriile de performanţă au fost stabilite de Adunările Generale ale Acţionarilor.

„Pentru activitatea depusa, directorul general beneficiază de o remuneraţie lunara a cărei valoare nu poate depăşi nivelul indemnizaţiei lunare acordate prin lege pentru funcţia de secretar de stat (art. 3^1 din OUG nr. 79/2008). Menţionam ca aceasta remuneraţie lunara este singura forma de recompensare in bani a activităţii directorilor generali (art. 3^2 din OUG nr. 79/2008), cu excepţia altor drepturi stabilite prin contract, respectiv: indemnizaţie pentru concediu de odihna, diurna si cheltuieli de delegare, concediu medical etc“, se arată într-un răspuns al Ministerului Economiei.

Şi dacă directorii nu primesc, bonusuri nu ia nici membrii Adunărilor Acţionarilor sau Consiliilor de Administraţie

DIMINUARE

Interesant este că noul contract spune că „nu se acorda directorilor generali prime sau alte forme de recompense in bani pentru îndeplinirea obiectivelor si criteriilor de performanta, dar pentru neîndeplinirea lor remuneraţia lunara poate fi diminuata, după caz, cu max. 30%“

CONTRACT

Contractul directorilor nu prevede nici un astfel de drept n cazul în care-şi fac treaba cu sârguinţă, spune purtătorul de cuvânt al CE Turceni, Elena Zamfir. „Contractul de acum nu prevede nici un fel de prime şi mă refer la cel încheiat de când director este domnul Graure“, a spus aceasta.  Acest lucru a fost susţinut şi de purtătorul de cuvânt de la SNLO, Aurică Popescu. Acesta a spus că odată cu legea plafonării salariilor, directorii şi-au luat adio şi de la aceste bonusuri.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: