Directorii de școli, instruiţi asupra evaluărilor naţionale

Directorii instituţiilor de învățământ din județul Gorj au fost miercuri puși în temă cu privire la începerea evaluărilor naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, dar și cu privire la evaluarea națională de la clasa a VIII-a și examenul de bacalaureat. Evaluările naționale încep la sfârșitul lunii mai.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj le-au transmis directorilor unităților de învățământ că trebuie să acorde o mai mare atenție evaluărilor naționale din acest an, deși în mare parte metodologia a rămas aceeași. ”La sfârșitul lunii mai încep evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, înscrierile pentru titularizare în perioada 13-20 mai, înscrierile pentru bacalaureat la sfârșitul lunii mai și de asemenea pregătirea acestor examene naționale. Se desfășoară în principiu după aceeași metodologie cadru care întotdeauna este îmbunătățită prin precizări pe care ministerul și le asumă în preajma examenelor”, a spus Georgeta Popescu, purtător de cuvânt al ISJ Gorj.
Cât privește directorii unităților de învățământ, mai ales pe cei din mediul rural, pentru ei problema nu o constituie organizarea acestor evaluări, ci faptul că tot mai puțini elevi iau parte la ele din cauza scăderii numărului de efective din mediul rural. ”În acest an, la clasa a VIII-a avem mai puțini elevi, avem doar 14, este o clasă mai mică, am avut așa ultimii doi, trei ani efective mai mici, dar în viitor avem speranțe că mai cresc efectivele de copii”, a spus Maria Mariana Popescu, director școala gimnazială Câlnic. Evaluarea națională la clasa a VIII-a începe la sfârșitul lunii iunie, după care urmează examenul de bacalaureat la clasa a XII-a.

Vizualizări: 326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: