Directorii de şcoli vor numire prin concurs

Directorii unităţilor de învăţământ de pe raza judeţului Gorj aşteaptă să fie organizate concursuri pentru ocuparea acestor funcţii. În momentul de faţă, directorii din fruntea unităţilor de învăţământ sunt numiţi prin delegaţie de către inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, Ion Işfan. Directorul Liceului Tehnologic din Bustuchin, Vasile Spiridon, spune că la ultima şedinţă organizată de ISJ au fost informaţi că aceste concursuri vor fi susţinute în primul semestru al acestui an.

Concursul pentru ocuparea funcţiilor de director din cadrul unităţilor de învăţământ de pe raza judeţului Gorj va fi organizat în primul semestru al acestui an. Directorii spun că au fost înştiinţaţi cu privire la acest aspect în cadrul ultimei şedinţe organizate de ISJ Gorj. Cert este că mulţi dintre directori vor organizarea acestor concursuri cât mai repede pentru a fi înlăturate speculaţiile cum că au fost numiţi politic în aceste funcţii. „Ştiu că în prima parte a acestui an, în primul semestru, vor fi organizate concursuri pentru ocuparea funcţiilor de director sau director adjunct. Ştiu că acest concurs va avea ca principală ţintă încadrarea în funcţii începând de la director de şcoli generale la inspectori şi inspectorul general. Totuşi, directorii de liceu vor fi primii care vor susţine acest concurs”, a declarat Vasile Spiridon, directorul Liceului Tehnologic din Bustuchin.

În prezent, directorii sunt numiţi prin delegaţie de către inspectorul şef al ISJ Gorj, Ion Işfan lucru care a dat naştere la tot felul de speculaţii şi anume că mulţi directori nu au ce căuta în fruntea şcolilor pentru că sunt slab pregătiţi ori sunt numiţi politic. Tot în acest sens, sindicaliştii din învăţământ au cerut de nenumărate ori Ministrului Educaţiei grăbirea procedurilor pentru organizarea concursurilor în rândul directorilor şi inspectorilor şcolari. În judeţul Gorj ar urma să participe la concurs aproximativ 200 de directori generali şi adjuncţi. Constantin Huică, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, filiala Gorj, spune că astfel de concursuri nu au mai fost organizate de peste şase ani şi susţine ideea că la acest concurs ar trebui să participe toate cadrele didactice care au avizul profesorilor din şcoală.

La nivelul judeţului Gorj sunt circa 180 de directori plini şi adjuncţi.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: