Directorii din minerit şi energie, la întâlnire cu FMI

Cei trei directori de la complexurile energetice şi SNLO au fost chemaţi astăzi la Bucureşti unde îi vor prezenta lui Jeffrey Franks, reprezentantul FMI,  un raport de activitate. Complexul Energetic Turceni şi SNLO se află încă sub monitorizarea FMI.

Octavian Graure, Tiberiu Trotea şi Daniel Burlan au luat calea Bucureştiului pentru a participa la o întâlnire cu reprezentantul Fondului Monetar Internaţional, Jeffrey Franks. Cei trei directori de la companiile de stat din Gorj au fost programaţi pentru astăzi să prezinte rapoartele de activitate. Directorul Complexului Energetic Turceni, Octavian Graure, a declarat speră ca raportul să-l scoată de sub monitorizarea FMI. „Aşa cum am avut monitorizarea de la începutul anului, în fiecare lună noi am trimis anumite raportări la Ministerul Economiei şi la Ministerul Finanţelor şi aşa cum era programul stabilit de către Guvernul României cu Ministerul Economiei, Fondul Monetar şi Comisia Europeană avem şedinţă oficială cu prezentarea documentelor. Părerea mea că indiferent dacă am fost sub monitorizare sau nu am fost sigur se va lua o decizie, dar nu acum. După ce vor fi verificate toate unităţile părerea mea că pe 7 luna viitore se va decide, când se va încheia actul în urma verificărilor”, a declarat Octavian Graure, director general CE Turceni.

O decizie cu privire la ieşirea celor două unităţi de sub monitorizare nu se va lua însă prea curând. Acest lucru se va întâmpla cel mai probabil le sfârşitul lunii ianuarie, începutul lui februarie 2012, atunci când va fi efectuat exerciţiul financiar final pe 2011, pentru a vedea dacă unităţile monitorizate au ieşit pe profit sau nu.

Înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia nu va fi însă afectată de rezultatele evaluărilor. Chiar dacă nu vor ieşi de sub monitorizare, procesul de constituire a noii entităţi va continua.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: