Directorii firmelor prestatoare pentru CEO ar putea fi premiaţi

O parte din directorii firmelor prestatoare pentru CE Oltenia ar putea beneficia de o bonificaţie de 3000 de lei. Este vorba de Gabriel Giorgi de la Minprest Serv Rovinari şi Gavrilă Pop de la MedservMin. Bonusul este acordat în situaţia în care societăţile pe care le conduc au terminat anul precedent pe profit şi dacă şi-au îndeplinit indicatorii de performanţă stabiliţi de acţionarul majoritar, în speţă CE Oltenia.

Directorii societăţilor la care CE Oltenia este acţionar majoritar vor trebui să dea explicaţii la începutul acestui an în faţa directorului interimar al complexului, Laurenţiu Ciobotărică, privind execuţia bugetară pe anul 2015. Nu toţi şi-au îndeplinit indicatorii de performanţă, aşa cum se întâmplă la UEF Motru, care se află în situaţia de a intra în insolvenţă şi a cărei soartă va fi decisă de Directoratul CE Oltenia. În schimb, sunt directori ai societăţilor prestatoare ale companiei energetice care spun că şi-au îndeplinit indicatorii de performanţă şi au încheiat anul 2015 pe profit. În contractele lor de mandat aceştia au o clauză prin care, dacă înregistrează rezultate deosebite, beneficiază de un bonus de 3000 lei, care se acordă o singură dată pentru anul în care a fost făcută evaluarea. "Am terminat anul pe profit cu încadrare în ordonanţa 26 în toţi indicatorii fără penalizări. Profitul estimativ, pentru că nu a fost închisă luna decembrie, este undeva la 50.000 lei. O să avem în ianuarie o întâlnire cu domnul director Ciobotărică cu un raport de activitate pe 2015 pe societate. Am înţeles că şi Minprest şi restul ne vom întâlni cu dânsul, fiecare cu ale noastre. Nu am nicio temere atâta timp cât indicatorii sunt realizaţi 100% şi cei de mandat, şi cei conform bugetului şi ordonanţei 26. Nu la bonus mă gândesc, dacă va fi şi e conform legii, asta e. Nu ăsta este scopul neapărat, în principal interesul meu a fost şi este să mă încadrez în ordonanţa 26, venituri-cheltuieli, să nu avem probleme cu Finanţele, cu amenzi şi să realizez profitul, cel puţin rectificat", a declarat Gavrilă Pop, directorul MedservMin.

Societatea MedservMin asigură serviciile medicale pentru CE Oltenia.

Giorgi: În anii trecuţi n-am primit nimic

Şeful Minprest, Gabriel Giorgi, spune că această bonificaţie este acordată şi în funcţie de contractele încheiate de societate cu alte firme, în afara CE Oltenia, dar şi dacă doreşte Consiliul de Administraţie să acorde acest bonus. "Partea variabilă, cel puţin la mine, se ia în funcţie de câte contracte am adus din afara CEO. În funcţie de asta se va ţine cont pentru acel bonus de 3000 de lei. Asta rămâne la latitudinea Consiliului de Administraţie, pentru că se ţine cont şi de bugetul unităţii. Eu am îndeplinit şi până acum indicatorii, dar nu am luat niciodată bonificaţia aceasta. Consiliul de Administraţie a considerat la vremea respectivă că nu este oportună acordarea acelei componente", a comentat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: