Directorul Boza: Majorarea primei depinde de rectificare

Sindicatele şi administraţia din CE Oltenia s-au întâlnit, joi, în comisia mixtă, probabil ultima din acest an. După ore de discuţii, liderii sindicali au decis să meargă cu jalba-n proţap la Ministerul Energiei. Au cerut o majorare cu 150 de lei a primei de sărbători, dar directorii au spus că totul depinde de rectificarea bugetului pe 2016.

Directorul CE Oltenia, Sorin Boza, a declarat la începutul şedinţei cu sindicatele din societate că nu va putea majora prima de Crăciun de la 550 de lei la 700 de lei. „Vom discuta. Din punctul meu de vedere este puţin probabil. Pentru că nu avem un rezultat al rectificării. Când vom avea, vom putea discuta mai multe. Momentan neavând ce am putea să dăm?", a declarat Sorin Boza, directorul Diviziei Strategie Dezvoltare din cadrul CE Oltenia și director general din 21 decembrie.
La finalul întâlnirii, punctul de vedere al acestuia era încă valabil. Bugetul de venituri și cheltuieli, cel de care depinde majorarea primei de la 550 la 700 de lei, a intrat în dezbatere publică, dar procedura va fi finalizată pe 22 decembrie. Este puţin probabil că va fi dată o hotărâre de guvern pentru modificarea bugetului anul acesta.

Se duc la minister
În plus, Guvernul Dacian Cioloș a avut joi ultima ședință cu drepturi depline. Jurământul pentru noul Parlament va fi săptămâna viitoare, dar până la formarea unei majorități și a unui Guvern mai durează. Reamintim că actualul buget al companiei este constituit pentru minus 1200 de angajaţi, care nu au fost concediaţi, aşa cum s-a prevăzut.
Dacă se va face rectificarea, salariaţii vor primi câte 150 de lei. Nicolae Bădița, liderul de sindicat de la Cariera Lupoaia, spune că în condițiile unui buget rectificat, economia la fondul de salarii ar fi de 4-5 milioane de lei și ar fi bani de această majorare. Bădiță a mai spus că, săptămâna viitoare, o delegație de sindicaliști va merge la București, la Ministerul Energiei, pentru a încerca aprobarea bugetului rectificat. Lor li s-a promis de acum o lună că bugetul va fi rectificat, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Vizualizări: 3,188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: