Directorul Ciurel, „sensibil“ la alcoolteste

Întrebările jurnaliştilor legate de achiziţionarea unor piese pentru testarea alcoolemiei salariaţilor l-au iritat pe directorul general Laurenţiu Ciurel. CE Oltenia a invitat presa la inaugurarea sediului direcţiilor Resurse Umane şi Investiţii din Debarcader, însă în final prezenţa acestora l-a enervat declarând că nu el a chemat jurnaliştii acolo.

Ieri a avut loc inaugurarea sediului la care va lucra o parte din TESA, circa 140 de persoane lucrând de la începutul săptămânii la Târgu Jiu.

Jurnalişti au insistat pe subiectul privind achiziţionarea a peste 2500 de muştiucuri pentru suflat în alcooltest. Achiziţia lor pentru testarea salariaţilor este anuală şi prevăzută în lege, însă interesul jurnaliştilor nu a fost înţeles de directorul general Ciurel. „S-a transformat în circ toată treaba. Nu am venit aici să mă filmaţi în timp ce discut cu oamenii. Am venit aici să văd ce fac. (...) Eu nu v-am chemat“, a spus acesta. „Sunt achiziţionate de foarte mult timp. Asta se face dintotdeauna“, a adăugat. Apoi, directorul, vizibil enervat, le-a explicat jurnaliştilor cum se face testul. „Alcooltestul se pune în dreptul gurii şi se suflă în el. Se face treaba asta din 1980. Nu mă întorc cu spatele, dar e o prostie ce întrebaţi. Cere legea să facem lucrul acesta. Suntem o companie cu ridicat grad de pericol, cu o mare doză pentru angajaţii care ar putea veni sub influenţa alcoolului, achiziţia s-a făcut în fiecare an. Nu e nimic anormal“, menţionând că şi el a fost pus să sufle în alcooltest. Pentru a arăta importanţa testării alcoolemiei angajaţilor, directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, a declarat că unui salariat de la Cariera Roşiuţa i s-a desfăcut contractul de muncă pe motiv că a venit beat la lucru. Tot el a spus că angajatul a apelat la instanţă, care i-a dat câştig de cauză.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: