Ciurel, reclamat de sindicate la Consiliul de Supraveghere

Federaţia Mine Energie Oltenia (FNME) a sesizat conducerea Fondului Proprietatea, dar şi Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia despre problemele dintre sindicate şi administraţie, lipsa dialogului social, dar şi neînceperea negocierilor pentru actul adiţional la Contractul Colectiv de Muncă (CCM). Consiliul de Supraveghere aşteaptă un raport întocmit de FNME, iar Fondul Proprietatea va pune în discuţie problemele sesizate de cei de la federaţie în următoarea şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor (AGA).

Sindicaliştii din FNME spun că au transmis doleanţele lor forurilor de conducere din CE Oltenia, astfel încât să ia măsuri pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă. Federaţia a reclamat lipsa dialogului social dintre administraţie şi sindicate, nedemararea procedurilor de negociere pentru actul adiţional, nerespectarea contractului colectiv de muncă în vigoare, dar şi alte abuzuri ale administraţiei. „Am vorbit cu domnul Dumitraşcu, i-am spus problemele cu care ne confruntăm pentru că în şedinţele Consiliului de Supraveghere nu sunt prezentate aceste lucruri. A rămas să-i trimitem un raport, la care deja lucrăm, pe mail i-am transmis ceva date tehnice şi urmează să ia atitudine dumnealui în Consiliul de Supraveghere. Am vorbit şi cu celălalt acţionar, Fondul Proprietatea, cu domnul Naftali, i-am spus cam aceleaşi lucruri, de ce este situaţia tensionată în CE Oltenia. Ca acţionar este interesat ca şi noi tot de profit şi în condiţiile în care lucrurile au degenerat printr-un conflict mai amplu de drepturi de muncă şi-a exprimat şi dumnealui îngrijorarea şi, la fel, o să ia atitudine în AGA”, a precizat sindicalistul Marin Golea.

Pe baza acestor nemulţumiri, sindicaliştii au făcut pichetări în ultima perioadă la Divizia Minieră, astăzi fiind cea de-a cincea zi de proteste.  

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: