Reduceri de salarii la personalul TESA care rămâne la sucursale

Complexul Energetic Oltenia a început să pună în aplicare planul de reorganizare a TESA. Trei sferturi din salariaţii TESA vor fi recalificaţi şi trecuţi în producţie, dacă este să ne luăm după cifrele vehiculate până acum. CE Oltenia va păstra 519 salariaţi TESA, faţă de 2.300 câţi sunt acum. Dar, şi aceştia vor avea salarii diminuate. Ieri, cei care rămân la Resurse Umane la sucursale, au primit decizii de reducere a salariilor cu o treime, pe care trebuie să le semneze astăzi. Cei care vor fi trimişi în producţie vor pierde jumătate şi salariu, susţin surse din complex. „Aveam 3.700 brut şi trebuie să semnez pe 2.600 brut”, a spus un angajat al complexului.

Noua organigramă a CE Oltenia a început să fie implementată începând de luni, prin transferarea celor de la Resurse Umane şi Investiţii la sediul din Debarcader, urmând ca la finalizarea modernizării sediului din zona Gării, unde a funcţionat Casa de Pensii, să-şi desfăşoare activitatea Direcţia Comercială. Juriştii vor fi mutaţi în sediul din centru, unde au fost sindicatele miniere şi clubul Pandurii, în curs de evacuare. O parte mică din TESA rămâne la sucursale, dar cu salarii mult mai mici. Primii care au reacţionat sunt primarii, care pierd surse importante de venit la bugetul local. Primăria Târgu Jiu are însă de câştigat, prin centralizarea TESA în municipiu.

Gâlceavă: A câştigat Târgu Jiu, a pierdut Turceni

Autorităţile locale din Turceni spun că se aşteaptă la o micşorare semnificativă a veniturilor provenite din impozitele pe salariaţii complexului din zonă. “După părerea mea, se mai reduce bugetul oraşului Turceni cu 20-25%. Îmi scad veniturile aferente impozitului plătit la Turceni. Nu s-au mai dat prime, am înţeles că o parte din ei o să fie plătiţi la centru, dar o să lucreze la Turceni. Asta e, a câştigat Târgu Jiu, a pierdut Turceni. Veniturile coboară în continuu, anul trecut au fost în jur de 6 milioane, anul ăsta probabil ajungem la încă 4,5 milioane. O să ajungem să întindem mâna”, a spus Dumitru Gâlceavă, primarul din Turceni. 

Podaru: Vrem ca CEO să funcţioneze

Autorităţile locale din Rovinari spun că vor fi nevoite să taie din bugetul alocat pe anumite segmente de cheltuieli pentru a acoperi găurile produse la bugetul local de scăderea veniturilor provenite de la CEO. “Dacă vor scădea veniturile din cauza aceasta, probabil că n-o să ne pice bine , dar, asta e, o să încercăm să ne ajutăm şi noi bugetul care scade din ce în ce mai mult. Anul trecut ne-a fost destul de greu. Am făcut reduceri la cheltuielile materiale, la alte tipuri de cheltuieli. Considerăm că cel mai important este să rămână CEO, să funcţioneze, chiar dacă se fac reduceri de personal”, a spus Constantin Podaru, administratorul public al oraşului Rovinari.   

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: