Directorul de la Drumuri şi Poduri, protejat de Călinoiu

Raportul de activitate întocmit de directorul Întreprinderii de Drumuri şi Poduri Gorj, Marius Bănică, a încins spiritele în şedinţa Consiliului Judeţean de vineri. Consilierul Gheorghe Grivei a cerut ca raportul să fie refăcut, iar la partea de cheltuieli şi investiţii să figureze mai multe amănunte. Astfel, între Grivei şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, a izbucnit un adevărat scandal. De menţionat ar fi că Bănică, deşi prezent, nu a intervenit nicio secundă în discuţie, deşi este directorul societăţii în cauză.

Grivei a fost de părere că situaţiile prezentate sunt incomplete. “Situaţiile prezentate sunt incomplete, fiind făcute în mod superficial. Din raportul de activitate, pe anul 2010, al Întreprinderii de Drumuri şi Poduri a reieşit faptul ca s-a realizat un bun profit. Aş vrea ca la criteriile şi indicele de performanţă să fie introdus un indicator privind calitatea lucrărilor executate. De asemenea, ar trebui să se prezinte o situaţie a produselor de balastiere achiziţionate de Consiliul Judeţean. Mă refer numai la lucrările efectuate din banii publici. Vreau să vedem cât balast, pietriş şi nisip s-a achiziţionat cu documente şi cât balast, nisip şi pietriş a fost încasat pe situaţiile de lucrări de la Consiliu Judeţean”, a precizat Gheorghe Grivei. Cerinţa democrat-liberalului l-a enervat pe preşedintele Consiliului Judeţean care a ţinut să precizeze că “de astfel de acuzaţii se ocupă Ion Fugaru”.

Profituri

Raportul de activitate întocmit de Marius Bănică, directorul SC “Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj” SA, arată că la data de 31 decembrie 2010 au fost realizate venituri totale în sumă de 31.744.651 lei compuse din: venituri din exploatare- 31.588.785 lei şi venituri financiare- 155.866 lei. Cheltuielile societăţii, la sfârşitul anului trecut au fost de 30.320.189 lei. Din care: cheltuieli de exploatare- 30.055.118 lei, cheltuieli financiare- 55.383 lei şi cheltuieli cu impozitul pe profit- 209.688 lei. Din datele prezentate rezultă că, în anul 2010, s-a înregistrat un profit net în valoare de 1.424.462 lei. Gheorghe Grivei a cerut solicitat raportul la ultima şedinţă de Consiliu Judeţean, însă acum consideră că acesta este făcut superficial şi vrea să fie refăcut cu introducerea datelor referitoare la balastul achiziţionat cu documente de către Consiliul Judeţean. Directorul SC Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj SA, nu a comentat această problemă, singurii care şi-au arătat nemulţumirea fiind Gheorghe Grivei şi Ion Călinoiu, fiecare din punctul lui de vedere. Bănică a plecat imediat după terminarea şedinţei, iar în timpul discuţiilor a tăcut mâlc.

IDP, acuzată de furt

Întreprinderea de Drumuri şi Poduri a fost subiect de presă în ultimele săptămâni. Angajaţii au fost acuzaţi că fură balast, lucru dovedit şi de Serviciul de Gospodărire a Apelor. Instituţia a început o anchetă la Crasna unde a fost confirmat furtul. IDP Gorj trebuie să plătească prejudiciul creat, adică 40 de milioane de lei vechi.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: