Directorul EMC Jilţ, lăudat de şefi

Exploatarea Minieră de Carieră (EMC) Jilţ a reuşit anul acesta o performanţă deosebită, aceea de a reduce costul pe tona de cărbune cu circa 12% faţă de anii trecuţi. Directorul exploatării, Ionel Paraschivu, a fost lăudat de şefi, care spun că performanţa este datorată managementului.

EMC Jilţ este parte a Complexului Energetic Turceni. Directorul economic Ionel Manţog a ţinut ieri să îl felicite pe Paraschivu: „Într-adevăr, rezultatele Carierei Jilţ s-au îmbunătăţit de la o perioadă la alta, ca efect al măsurilor luate în acest an. Efectul acestor măsuri se vor vedea şi mai mult în anii următori, când costul pe tona de cărbune va scădea şi mai mult. Cred că domnul Paraschivu merită felicitat”.

Ionel Paraschivu, directorul EMC Jilţ, a explicat cum a reuşit să îmbunătăţească performanţele carierei: „Am reuşit să producem cărbune cu 55,4 lei/ tonă datorită unor măsuri tehnice, dar şi de disciplină a personalului şi asigurarea forţelor de muncă la excavatoare. Noi am funcţionat cu toate cele 14 excavatoare în acest an, şi aşa am reuşit să reducem costurile.  CE Turceni ne-a aprobat nişte angajări şi am încadrat proprietarii de terenuri. Angajând proprietarii am reuşit să expropriem terenurile din faţa excavatoarelor şi am reuşit să facem treabă. Este vorba despre aproximativ 50 de persoane angajate”.

Ionel Paraschivu a mai spus că EMC Jilţ a deschis şi stratul 5 de cărbune, de unde au extras circa un milion de tone de lignit.

Producţia de cărbune pe anul 2010 este de 6 milioane 250 mii de tone de cărbune, dintre care 410 mii de tone provin de la mina Tehomir.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: