Directorul Iustin Ioniță, luat la întrebări de sindicaliști

Perioadă dificilă pentru directorul Sucursalei Miniere Roșia-Rovinari. Nu doar pentru că are probleme cu asigurarea fronturilor de lucru în cariere, dar și pentru că va trebui să facă față întrebărilor sindicaliștilor. Atât sindicatele Federației Naționale Mine Energie (FNME), cât și cele din Federația Univers din zona Rovinari, l-au convocat la ședințele organizațiilor sindicale pentru a răspunde la întrebările legate de unitățile miniere. Ședințele vor avea loc în zile distincte.


Directorul Iustin Ioniță va trebui să răspundă mai întâi întrebărilor sindicaliștilor de la Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO), care l-au convocat la discuții pentru miercuri sau joi. "Am avut o discuție în ideea ca săptămâna aceasta să avem o întâlnire în care să participe administrația sucursalei și responsabilii sindicali din cadrul Sindicatului Mine Energie Oltenia. Problemele cu care ne confruntăm la nivel de cariere sunt foarte mari. De fapt, problemele cu care se confruntă salariații care prestează activitate acolo. Sunt probleme generale, nu ne deranjează sub nicio formă să participe și alte sindicate care activează în zona respectivă. Trebuie să avem puncte de vedere comune", a declarat Gabriel Căldărușe, președintele SMEO. Aceștia vor solicita șefului sucursalei informații legate de exproprieri, de lipsa personalului în unitățile miniere, și altele.
Parcă s-au vorbit sindicatele. Deși nu fac parte din aceași federație, și liderii FNME de la Roșia l-au chemat la discuții pe directorul Ioniță, dar în data de 21 octombrie. "Avem o ședință de sindicat, biroul executiv, în care l-am invitat să ne explice câteva probleme de la Roșia. Să dea explicații la probleme care sunt. În primul rând să ne spună stadiul exproprierilor, situația depozitului nou de cărbune și alte probleme", a precizat Cristian Lădaru, liderul Sindicatului Liber EMC Roșia.
Sindicalistul a spus că l-a chemat, în scris, și pe Daniel Antonie, directorul Diviziei Minieră, dar că nu a primit un răspuns deocamdată.

Iustin Ioniță: Nu hotărâm noi aici
Șeful Sucursalei Miniere din bazinul Rovinari spune că va onora invitațiile sindicatelor. "Au ședințele lor de sindicat și m-au invitat, probabil să spun care este situația din punct de vedere administrativ. Nu sunt niște puncte, nu știu cât de importante, pentru că nu hotărâm noi aici tot ceea ce se face în viitor. Bineînțeles că o să particip", a explicat directorul Iustin Ioniță.

Vizualizări: 1,471

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: