Directorul Liceului Teologic voia să se facă poliţist

Gheorghe Benegui, directorul Liceului Teologic din Târgu Jiu, a obţinut rezultate excepţionale la handbal timp de aproximativ 15 ani. Deşi a renunţat la cariera sa, nu a putut sta departe de acest sport optând pentru meseria de profesor. Ba mai mult, în timpul liber îşi testează abilităţile alături de colegi. Cu toate acestea, Gheorghe Benegui spune că nu i-ar recomanda fiicei sale să facă sport de performanţă întrucât cu banii câştigaţi nu-ţi poţi permite să duci un trai decent în judeţul nostru.

Gheorghe Benegui a fost pasionat de sport încă din copilărie. La vârsta de 12 ani a fost selecţionat la echipa de handbal a Clubului Sportiv Şcolar Târgu Jiu. Calităţile sale au fost descoperite de către profesorul său de educaţie fizică şi sport de la Şcoala Generală “Pompiliu Marcea”. De atunci au urmat foarte multe competiţii sportive atât la nivelul echipelor de juniori, cât la nivelul diviziei naţionale. Deşi făcuse performanţă în handbal, Gheorghe Benegui îşi dorea să devină poliţist, însă din cauza unui eveniment nefericit petrecut la vremea copilăriei nu a putut fi admis la vizita medicală. “Îmi doream să ajung poliţist. Abia când să dau admiterea am realizat că acesta era un vis imposibil pentru mine. Din cauza unei cicatrice pe care o am pe obraz nu am reuşit să trec de vizita medicală. Mi-am căpătat cicatricea în perioada în care eram la cămin. Îmi amintesc că am trecut prin faţa leagănului în care era un copil. Acesta m-a lovit cu o cataramă de la sandală şi am necesitat foarte multe îngrijiri medicale. Astfel, că am dat admiterea <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, la specializarea handbal. În primii ani am făcut parte din echipa Energia Pandurii şi eram tot mereu pe drumuri de la Târgu Jiu la Bucureşti. Am renunţat când treceam în anul III de facultate, înainte de promovarea echipei”, a declarat Gheorghe Benegui. După ce a renunţat la sportul de performanţă a decis să îmbrăţişeze meseria de profesor. “Chiar şi acum, în timpul liber, mă mai întâlnesc cu ceilalţi colegi şi jucăm câte o partidă de handbal sau baschet. De fiecare dată mă aflu în tribună la meciurile echipei Energia”, a mai precizat Gheorghe Benegui.    

CONCEDII

Directorul Liceului Teologic este pasionat şi de călătorii. “Am vizitat mănăstirile din Moldova şi am rămas impresionat de frumuseţea lor. De asemenea, mi-a plăcut Turcia şi Grecia. Vara, când merg împreună cu familia pe litoral, alegem câte o staţiune unde să avem ce vedea. Am fost în Portugalia şi am ales trasee diferite la dus şi la întors. Niciodată nu am fost de două ori în acelaşi loc”, a declarat Gheorghe Benegui.

FAMILIE

Gheorghe Benegui se consideră un om împlinit atât profesional cât şi familial. Acesta este căsătorit şi are o fetiţă în vârstă de 11 ani. “Fetiţa este cea mai mare realizare a mea. Facem temele şi ne plimbăm împreună. Cu toate că îi place sportul, niciodată nu i-aş recomanda să facă sport de performanţă întrucât într-un judeţ ca al nostru nu poţi să duci un trai decent cu banii câştigaţi din această activitate”, a menţionat Benegui.

PLANURI

Directorul Liceului Teologic îşi doreşte să ducă instituţia pe care o conduce pe cele mai înalte culmi. “Intenţionez să fac din Liceul Teologic din Târgu Jiu unul dintre cele mai renumite din ţară. Nu îmi va fi foarte greu să duc până la capăt această intenţie pentru că primii paşi i-am făcut deja anul trecut când a avut loc aici prima olimpiadă naţională, în Oltenia, la disciplinele teologice”, a declarat Gheorghe Benegui.

Vizualizări: 1,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: