Directorul Petre Ciungu a predat matematica în Maroc

Directorul Colegiului Naţional „Virgil Madgearu”, Petre Ciungu, este cu certitudine unul dintre cei mai apreciaţi profesori de matematică din judeţ dovadă fiind notorietatea, dar mai ales profesionalismul de care dă dovadă la catedră. Are o familie reuşită şi după zeci de ani la catedră spune că nu se vede făcând altceva. Fascinat de lumea din Africa a solicitat detaşarea în Maroc, unde a predat patru ani.

Petre Ciungu şi-a început cariera în învăţământ încă din anul 1974, când după terminarea facultăţii de matematică din Timişoara vine profesor de matematică la Târgu Jiu. Lucrează la catedră până în anul 1981 după care viaţa îi pune în cale o şansă pe care nu avea cum să o rateze. „Eu am solicitat să fiu detaşat ca profesor de matematică în Maroc. Eram încă din studenţie fascinat de lumea din Africa şi aşa am ajuns să predau într-un liceu din Maroc. Sistemul lor din acea perioadă nu se deosebea cu mult de al nostru doar că acolo eram obligat să predau în limba franceză”, a declarat Petre Ciungu.

Revine în ţară în anul 1985 unde îşi continuă cariera de dascăl până în 1987. „Începând cu anul 1987 am început să ocup funcţii de conducere. Am fost directorul Şcolii Generale Nr.2, după revoluţie am fost inspector pe matematică la ISJ Gorj. Din 1992 până în 1998 am fost director la Liceul Nr. 4”, a declarat Petre Ciungu.

Încă de atunci ocupă o funcţie de conducere în Colegiul Naţional „Virgil Madgearu”, unde alături de sutele de generaţii de elevi care i-au trecut prin mână a învăţat să asculte şi să fie ascultat. „Activitatea de manager este o activitate care a fost încununată de multe succese pentru că mi-am dorit să conduc directive de oameni şi spun eu că am făcut-o bine. Am ales o carieră în matematică pentru că şi eu la rândul meu l-am avut ca idol pe profesorul meu de matematică din generală”, a mărturisit Petre Ciungu.

Manager fiind, Petre Ciungu a pus întotdeauna meseria de dascăl mai presus de cea de director iar elevii săi au fost mulţumiţi dovadă fiind nenumăratele concursuri câştigate împreună. „Şi eu ca oricare alt profesor am încercat să mă perfecţionez continuu susţinând la timp examenele de definitivat şi gradele didactice dar şi prin participarea la diferite cursuri de formare profesională. Am urmat doi ani un curs ca manager în Franţa alături de directori din Italia, Germania, Portugalia”, a declarat Petre Ciungu. Autor a peste 20 de cărţi de matematică şi peste 30 de articole, Petre Ciungu a susţinut teze de doctorat în domeniul managementului educaţional. Marcat fiind de dorinţa de a fi un veritabil turist, Petre Ciungu a vizitat mai toate obiectivele din marile ţări europene şi încercat, marcat de aceeaşi dorinţă, să străbată munţii noştri atât în tinereţe cât şi acum. „Cred că mi-am îndeplinit o parte din ce mi-am propus, singura nerealizare fiind aceea de a lucra în sistemul universitar. În rest, am o familie reuşită, am două fete, cea mare este profesoară de ştiinţe economice aici la Virgil Madgearu iar cea mică este medic. O singură dorinţă mai am şi anume aceea de a se stabiliza odată sistemul de învăţământ astfel încât în ultimii ani de activitate să am aceeaşi satisfacţie ca în primii ani”, a mărturisit Petre Ciungu, directorul Colegiului Naţional „Virgil Madgearu”. 

Vizualizări: 268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: