Discoteci în căminele culturale

Mare parte dintre directorii de aşezăminte culturale din judeţul Gorj au tratat şedinţa organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj cu foarte mare indiferenţă. Numai 48 de primării au răspuns invitaţiei din cele 70 invitate. Directorul CJCPCT Gorj, Ion Cepoi le-a spus directorilor şi bibliotecarilor că nu au reuşit să fie lideri în comunele lor şi că se limitează la a organiza doar nimicuri culturale în comunele pe care le reprezintă.

Şedinţă cu reproşuri ieri la Muzeul Judeţean Gorj după ce directorul CJCPCT Gorj, Ion Cepoi le-a spus directorilor de aşezăminte culturale că nu depun minimul de efort pentru a organiza evenimente culturale cu adevărat interesante în comunele pe care le reprezintă. Cepoi le-a reproşat că se mulţumesc doar cu banii primiți de la Consiliul Județean pentru organizarea evenimentelor şi că nu fac demersurile necesare ca și primarii să aloce bani pentru cultură. ”Nu aţi reușit să vă impuneți punctul de vedere, să fiți lideri în comunele pe care le reprezentați. Consiliul Județean a alocat în anul 2011 pentru manifestări culturale suma de 106.000 lei iar Centrul Județean de Cultură a alocat 82.000 lei în vreme ce o bună parte dintre administrațiile locale s-au mulțumit cu acești bani. Mi s-ar fi părut normal să suporte și ei o parte din cheltuieli”, le-a spus Cepoi directorilor de așezăminte culturale din județ.

Discoteci în loc de manifestări culturale

Cepoi nu s-a oprit aici. Le-a spus celor prezenți în sală că există localități cu cele mai moderne cămine culturale din țară dar unde sunt folosite doar pentru a mai da câte o discotecă. ”Există localități unde nu există directori de cămine culturale, există cămine culturale extrem de moderne unde nu are loc nici măcar un eveniment cultural pe an ci doar discoteci. În plus, nu e normal ca primarii să desființeze casele de cultură cum e cazul Novaci unde mai există doar o femeie de serviciu”, a adăugat Ion Cepoi.

Un exemplu pentru alte județe

Vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, Vasile Râbu, prezent și el la întâlnirea de ieri le-a spus directorilor de așezăminte culturale că este păcat că unii primari au pierdut finanțarea pentru evenimentele culturale în condițiile în care agenda pe anul 2012 este un exemplu pentru județe ca Timiș, Cluj sau Suceava. ”Noi venim cu sume bune ca să susținem activitatea culturală a județului dar primarii nu au înțeles acest aspect. Pentru mine, agenda culturală a județului Gorj este o mândrie mai ales că județe ca Timiș, Cluj sau Suceava s-au inspirat din această agendă. În plus, o comună care nu are cultură și sport este una moartă”, a menționat Vasile Râbu.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: