„Discuţii informale” pentru eliminarea PSD de la şefia judeţului

Democrat liberalii gorjeni au recunoscut ieri că poartă discuţii cu lideri locali ai PNL şi PRM pentru realizarea unei coaliţii la nivelul judeţului Gorj. Coaliţia ar avea drept scop schimbarea majorităţii atât la nivelul Consiliului Judeţean Gorj, cât şi al unor consilii locale. „Nu este vorba de negocieri, ci doar de discuţii informale”, a spus Ionel Manţog, consilier judeţean din partea PDL.

PDL a dorit o colaborare şi la nivel central cu PNL, dar s-a izbit de refuzul categoric al lui Crin Antonescu. Liberalii gorjeni au fost adepţii intrării PNL la guvernare, dar decizia şefului lor de partid i-a lăsat pe margine. Nu în totalitate, se pare, deoarece democrat-liberalii gorjeni susţin că îşi doresc o colaborare pe plan local cu PNL. Ionel Manţog, consilier judeţean PDL, a declarat că liberalii pot face o opoziţie totală ca PSD sau pot decide să colaboreze măcar în plan local cu PDL. „Este vorba în principal de schimbarea majorităţii în Consiliul Judeţean Gorj, care este condus de 20 de ani de PSD, la şi la nivelul unor consilii locale”, a spus Ionel Manţog.

Pentru a se schimba majoritatea în CJ Gorj, PDL trebuie să colaboreze atât cu PNL, cât şi cu PRM. Manţog spune că deocamdată sunt doar discuţii informale cu lideri ai celor două formaţiuni, nu negocieri: „O astfel de majoritate nu poate să fie viabilă decât dacă partidele îşi dau acordul, nu numai anumiţi lideri. Noi doar le-am sugerat să consulte forurile centrale şi locale ale partidelor cu privire la o astfel de oportunitate”. Schimbarea majorităţii în CJ Gorj nu ar duce decât la înlocuirea unuia dintre cei doi vicepreşedinţi, locul PSD urmând să revină probabil PRM, deoarece al doilea vicepreşedinte este oricum liberal. În privinţa preşedintelui CJ Gorj, acesta a fost ales prin vot uninominal şi îşi va păstra mandatul până în 2012.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: