Prefectul va monitoriza lucrările de reabilitare a DN66

Constructorul însărcinat cu reabilitarea DN66 trebuie să-i prezinte prefectului de Gorj un grafic de lucrări. Solicitarea a fost făcută în urmă cu o săptămână de autorităţile judeţene, astfel încât lucrările de reabilitarea a tronsonului de drum Bumbeşti Jiu-Rovinari să fie monitorizate cât mai bine. Totul a pornit de la faptul că, deşi vremea permite, constructorul nu s-a apucat serios de reabilitarea drumului în cauză. 

Nemulţumite fiind de stadiul lucrărilor de reabilitare a celui mai controversat drum din Gorj, şi, poate, din întreaga ţară, autorităţile judeţene şi-au propus să verifice la sânge lucrările care se vor executa de constructor, societatea Comsa Sau, pe DN66. Acum, prefectul i-a solicitat constructorului să prezinte un grafic de lucrări. În baza acestuia, autorităţile vor putea să verifice dacă muncitorii sunt la lucru în zilele în care sunt programaţi să avanseze cu lucrările pe anumite sectoare de drum. „Am avut o întâlnire în urmă cu o săptămână cu constructorul, cu consultantul, cu preşedintele Consiliului Judeţean, cu cei de la CNADNR. Am stabilit cu constructorul să ne facă un raport de activitate, zilnic, ce fac fiecare pe ambele părţi de la Târgu Jiu la Sadu şi de la Târgu Jiu la Rovinari, ca atunci când vom merge în control să vedem dacă într-adevăr îşi respectă graficele de lucru. Noi vrem ca anul acesta, în octombrie-noiembrie, să fie terminat acest drum, să se circule pe un asfalt nou şi sunt sigur că au înţeles şi că o să se apuce de treabă”, a declarat Alin Văcaru, prefectul judeţului Gorj.

Prefectul spune că, dacă va considera că cei de la Comsa Sau nu vor respecta graficul de lucrări, va solicita celor de la centru să ia măsuri. „Dacă în urma verificărilor o să constat că nu îşi fac treaba o să informez pe domnul Şova, Ministerul Dezvoltării. O să anunţ pe toată lumea care este implicată ca să ia măsuri cu constructorul. Din informaţiile pe care le am, îşi face treaba”, a mai spus prefectul.

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: