Sindicaliștii din FNME se întâlnesc astăzi cu prefectul

Sindicaliștii din Federația Națională Mine Energie (FNME) se întâlnesc, astăzi, cu prefectul de Gorj, Alin Văcaru. Liderii FNME au depus deja la Instituția Prefectului o listă cu zece probleme pe care le au cu administrația. Liderul Dan Pârvulescu a spus că, dacă întâlnirea de astăzi va avea loc, așa cum a fost stabilit, va mai expune încă o problemă: lipsa acordării alimentației de protecție. La întâlnire vor participa liderii Dan Pârvulescu, Marin Golea, Constantin Mitrescu și Gheorghe Etăgan.

Liderii de sindicat vor să discute despre nerespectarea contractului colectiv de muncă, despre neînceperea negocierilor pentru un act adițional, precum și ignorarea unei decizii judecătorești pentru reținerea cotizației sindicale. “Vom încerca să discutăm cu domnul Văcaru. Pe lângă cele zece probleme s-au mai adăugat și altele. Cum ar fi alimentația de protecție. Nu se mai acordă. Spun că s-a terminat contractul, dar nu puteau face un act adițional până la organizarea unei noi licitații?”, se întreabă liderul Dan Pârvulescu.

Un subiect important este situația salariaților care au mai rămas la Cariera Seciurile, aproape închisă. Potrivit liderilor FNME, în cazul lor administrația a interpretat abuziv Codul Muncii și CCM-ul, în sensul că au combinat două articole de lege care au dus la diminuarea salariilor celor aproape 200 de persoane de la Seciuri. Luni la rând ei au stat în șomaj tehnic, combinat cu o zi de fără plată pe săptămână, ceea ce a dus și la lichidări de 5 lei.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: