Dispar posturile de conducere din Primăria Rovinari

Primăria Rovinari îşi va reduce numărul posturilor de conducere începând cu anul 2009, edilul oraşului punând decizia respectivă pe seama crizei economice. Dorin Filip afirmă că fondurile tot mai reduse pe care le are la dispoziţie îl obligă să transforme serviciile în compartimente, lucru care va presupune inclusiv salarii mai mici pentru şefii acestora.

            Primarul declară că inclusiv Poliţia Comunitară va deveni un serviciu în subordinea sa, după ce până acum a fost o direcţie de sine stătătoare. Inclusiv serviciul de protecţie socială va deveni un simplu compartiment. Filip spune că noua organigramă va fi votată în şedinţa de luna aceasta a Consiliului Local Rovinari şi va fi aplicată cu începere de la 1 ianuarie. Edilul nu exclude şi unele reduceri de personal, acesta spunând însă că efectul principal al deciziei respective îl reprezintă reducerea salariilor. Dorin Filip nu exclude unele nemulţumiri printre subordonaţii săi, dar menţionează că el are doar un salariu de 3000 de lei şi nu beneficiază de nici un spor suplimentar. Primarul spune că el semna până acum documentele înaintate de subordonaţii săi şi vreo câţiva dintre aceştia, şapte la număr, primeau salarii mai mari ca al lui.

            „Nu credeam că mafia politică este atât de mare”

            Dorin Filip spune că este nevoit să ia asemenea măsuri doar pentru a asigura eficienţa actului de administraţie. Primarul susţine că este tot mai sătul de politică şi simte că împotriva sa se declanşează o campanie pe care o pune pe seama faptului că a refuzat să ia parte la unele „blaturi” decise la Târgu Jiu pe parcursul alegerilor. Edilul afirmă că îi simte supăraţi pe el pe şefii Consiliului Judeţean, precum şi pe liberali, după ce a refuzat să se implice în „trocurile” lui Dan Ilie Morega, Filip refuzând să ofere mai multe amănunte deocamdată. „Nu credeam că politica este atât de mare. Mafia este atât de mare încât nu-mi imaginam. Nici nu-mi dau seama de ce am mai candidat a doua oară, dar oamenii m-au votat şi nu trebuie să-i dezamăgesc. După cum se poate vedea oraşul şi-a schimbat deja faţa şi acum presiunile sunt extrem de mari pentru că asta nu le convine unora”, spune edilul.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: